Wethouder Nadir Baali (l) ontkurkt samen met drie toekomstige bewoners van een appartement in Hartje Steenbergen de champagne op de bouwplaats.
Wethouder Nadir Baali (l) ontkurkt samen met drie toekomstige bewoners van een appartement in Hartje Steenbergen de champagne op de bouwplaats.
donderdag 16 maart 2023, 17:25

Knallende kurken bij start bouw Hartje Steenbergen

STEENBERGEN – Anderhalf jaar later dan gepland is vanmiddag het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van het project Hartje Steenbergen. Het project werd geteisterd door tegenslagen: corona, bezwaren uit de buurt, archeologisch onderzoek en stijgende bouwprijzen. Even was het spannend of het project wel door zou gaan, maar inmiddels zijn de graafmachines druk bezig.

Er worden in totaal 29 appartementen met eigen parkeerplaats gebouwd, verdeeld over de Kaaistraat en Berenstraat. Aan de kant van de Kaaistraat komt er op de begane grond ook een commerciële ruimte. Inmiddels is ruim 60 procent verkocht, maar dat ging niet vanzelf. “In de tijd van de tegenslagen is de helft van de kopers afgehaakt. Nu zien we de verkoop weer aantrekken. En als de bouw straks wat verder is, verwachten we nog meer belangstelling”, vertelt Tomas van den Berg van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg. 

“Geen bloed, wel zweet en veel tranen”

Voorafgaand aan het ontkurken van de champagne was er een ludieke act waar drie kopers bij betrokken werden. Voor Floris Altink, Wim Krijnen en Gon Slokkers viel er deze dag een last van hun schouders, want het zijn spannende tijden geweest. “Bloed heeft er niet gevloeid, maar wel zweet en heel veel tranen”, zegt Slokkers, die een van de eerste was die haar handtekening zette op een koopcontract. “Nu kom ik elke dag even kijken. Ik ga worstenbroodjes brengen voor de werkmannen.”

“Kan niet wachten om de sleutel in het slot te steken”

De 29-jarige Floris Altink had als starter op de woningmarkt ook niet van tevoren kunnen bedenken hoe het zou gaan lopen. “Ik heb intensief contact gehad met mijn makelaar en de bank. Veel stress dus, totdat ik eind vorig jaar hoorde dat het doorging. De verkoopprijs is uiteindelijk wel zo’n 10 á 15 procent duurder geworden. Maar ik kan niet wachten tot het klaar is. Ik ben opgegroeid in Steenbergen, heb vervolgens op veel plekken gewoond maar ben nu weer terug.” Wim Krijnen was in april 2022 de koper van een van de laatste beschikbare appartementen. “Daarna is dat natuurlijk veranderd, want nu staan er weer een aantal te koop.” Allemaal verschillende verhalen met één overeenkomst: ze hopen zo snel mogelijk de sleutel in het slot te kunnen steken. Naar verwachting is dat eind 2024. 

 Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant