Afbeelding
woensdag 11 mei 2022, 09:30

Topdrukte bij heropening Lidl

STEENBERGEN – Een flink aantal mensen had vanochtend hun wekker gezet om op tijd bij de ingang van de vernieuwde Lidl te staan. De supermarktketen gaf als openingsstunt een minuut gratis winkelen weg en dat bleek een ware publiekstrekker. Maar er waren ook veel klanten aanwezig die stonden te trappelen om ‘gewoon’ hun boodschappen te doen of die voor een speciale aanbieding kwamen. “We hebben het al die maanden echt gemist”, zo klonk het overal. 

Terwijl er voor de ingang een file stond van klanten met winkelwagentjes, werd het winnende lootje van Nico Adegeest uit de bak getrokken. De Steenbergenaar was nogal overdonderd door het nieuws dat hij direct één minuut door de paden mocht lopen om zoveel mogelijk boodschappen in z’n kar te gooien. Hij werd geholpen door de medewerkers van de supermarkt die daar duidelijk goede instructies voor hadden gekregen. Zijn volle boodschappenwagentje had uiteindelijk een waarde van 194,55 euro. De winnaar bleef er nuchter onder. “Ik zal misschien wat artikelen verdelen onder familie. Zelf kwam ik eigenlijk speciaal voor de kettingzaag die ik in het krantje had zien staan. Die moet ik nu nog gaan zoeken in de winkel.” Het echtpaar Van Sittert kwam naar buiten met een tuinstoel en grillplaat. “In opdracht van de kinderen. Zelf komen we wel terug op een rustiger moment.”

Wethouder Baartmans: “Belangenafweging gemaakt”

De openingshandeling werd verricht door de demissionaire wethouders Willy Knop en Wilma Baartmans. Toen in 2020 uiteindelijk duidelijk werd dat Lidl op de bestaande locatie ging uitbreiden, heeft Knop het dossier overgedragen aan zijn collega Baartmans, omdat hij het als direct omwonende anders niet zuiver vond. De wethouders hadden nog een cadeautje voor de filiaalchef in de vorm van een glazen 3D-sculptuur van Steenbergen. “Onze complimenten voor de manier waarop het bouwproces is verlopen, met zo weinig mogelijk overlast. In het algemeen durf ik te stellen dat er heel veel is gedaan en wordt gedaan om omwonenden tegemoet te komen. Het valt soms niet mee om een belangenafweging te maken maar die afweging hoor je als bestuur wel te maken”, zei Baartmans in haar speech.

Werkgroep N257: “Logistiek gezien slechte keuze”

Ze doelt op een groep direct omwonenden die eerder bezwaar heeft aangetekend tegen de uitbreiding van de supermarkt vanwege de verwachte extra verkeersbewegingen in de toch al drukke omgeving van de Burgemeester van Loonstraat. Ook de werkgroep N257 is al jaren bezig om in overleg met de gemeente hier iets aan te doen. “Het is nu zoals het is, maar wij vinden de uitbreiding op deze locatie nog steeds onbegrijpelijk. Zo’n publiekstrekker midden in een kern: dat wordt bijna nergens meer gedaan. We houden ons hart vast, omdat de in- en uitgang op dezelfde plek in de krappe Lieve Vrouwenpoort zijn. Er is gelukkig wel een zebrapad in de Burgemeester van Loonstraat gemaakt. Hopelijk voelen voetgangers zich veilig genoeg om daar over te steken, al hebben we de gemeente wel gevraagd om er nog signaallampen bij te plaatsen”, aldus Ko Brooijmans, woordvoerder van de werkgroep. 

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant