Afbeelding
vrijdag 1 oktober 2021, 15:00

Dit weekeinde: nachtafsluitingen Haringvlietbrug

REGIO – Rijkswaterstaat laat de linkerrijstroken op de Haringvlietbrug met 40 centimeter verbreden naar 2,35 meter. De 50-kilometer limiet blijft gehandhaafd, maar door de verbreding kan de doorstroming worden verbeterd.

Doordat de mobiele radarcontroles in de middenberm zijn vervangen door handhavingscamera’s komt er ruimte vrij en kunnen de linkerrijstroken op de brug worden verbreed. Het blijkt dat veel weggebruikers moeite hebben met de huidige smalle linkerrijstrook, vooral als er vrachtwagens op de rechtse strook rijden.

De aanpassingen worden dit weekend in de nachtelijke uren. Vanaf vrijdagavond 1 oktober 21.00 uur tot zaterdagochtend 08.00 uur wordt de linkerrijstrook richting Bergen op Zoom verbreed. Van zaterdagavond 2 oktober 21.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur wordt de linkerrijstrook richting Rotterdam verbreed. Ten slotte wordt het asfalt richting Rotterdam gerepareerd vanaf zondagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

Omleidingsroutes

• Verkeer vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via A15, A16, A17 of A59.
• Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15, N57.
• Verkeer vanuit Bergen op Zoom-Rotterdam wordt omgeleid via de A59/A17, A16, A15.
• Verkeer vanuit Zierikzee-Rotterdam wordt omgeleid via de N57, A15.

De parallelbaan blijft ook op 1,2 en 3 oktober dicht voor normaal verkeer en is alleen toegankelijk voor (brom)fietsen, fietsen met trapondersteuning, gehandicaptenvoertuigen en landbouwvoertuigen. Dit mede om sluipverkeer te voorkomen en ruimte te bieden aan de hulpdiensten. Verkeer met een ontheffing, zoals hulpdiensten, mag ook over de parallelbaan rijden. Om het verkeer in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. De snelheid op de parallelbaan is aangepast van 60 km/u naar 50 km/u.

Uit de Steenbergse Courant