Afbeelding
dinsdag 5 oktober 2021, 07:00

Burendag gezellig gevierd door bewoners van de Wouwpoort

STEENBERGEN – Het is een gezellige buurt, het gedeelte van de Wouwsestraat dat door de huidige bewoners de ‘Wouwpoort’ is gedoopt. Ze vierden de jaarlijkse burendag – zaterdag 25 september – met een leuk programma.

Eerst kwamen de Stadsherauten die de bewoners tal van historische feiten over de Wouwpoort vertelden. “De buurtbewoners vielen van de ene verbazing in de andere over het hetgeen er in de buurt heeft plaatsgevonden. Om maar wat te noemen: misdadigers werden aan het einde van de straat opgehangen, de lijken van de mensen die aan de pest waren gestorven werden begraven aan het begin van de Krommeweg, een wielerbaan lag in de achtertuin van de Wouwsestraat”, zo vertelt bewoner Joop Stoeldraijer na afloop.

Buurtbieb uitgebreid met kinderbiebje


Een bijzonder moment was ook de opening van het ‘kinderbiebje’, een uitbreiding op het eerder gerealiseerde ‘buurtbiebje’. “Om jongeren aan het lezen te krijgen is een kast op kinderhoogte gemaakt. Deze is onder de volwassenbibliotheek geplaatst. Beide biebjes herbergen leuke boeken. Een buurvrouw opent en sluit de biebkasten dagelijks en er is een vrijwilliger die voor het onderhoud zorgt. Voor de buurtbieb is veel belangstelling, overigens komen de meeste bezoekers van buiten de Wouwpoort”.
De Burendag werd afgesloten met een smakelijke barbecue.

De Wouwpoort heeft een enthousiast buurtcomité. Daarin hebben Claudia de Groen, Hennie Stoeldraijer, Jo de Wit en Miranda van der Stap zitting.

Uit de Steenbergse Courant