Afbeelding
vrijdag 1 oktober 2021, 08:23

Twee lokale kunstenaars exposeren in Dinteloordse Petrus en Paulus Kerk

DINTELOORD - Sandra Houtepen-Strong meldt namens het Platform Kunst- en Cultuur dat ook in de Petrus en Pauluskerk een expositie van twee kunstenaars wordt gehouden. Het betreft werken van Patricia Ramaekers uit De Heen en Hans Heeren uit Steenbergen. De kunstwerken zijn tot en met 7 november te bewonderen, de expositie is elke zaterdag en zondag te zien van 13:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis.

Sandra Houtepen zette de gegevens van beide kunstenaars op een rij:

Patricia Ramaekers:

Water & Wereld
Oceanen, zeeën, rivieren, watervallen, meren, kreken, maar ook condens en dauw is het water van de wereld. Iedereen heeft er een gevoel bij. Water is leven. Water is gezond. Het roept rust, ruimte en intimiteit op. Bij het water verandert je perspectief, de sfeer, je beleving. Patricia beleeft dat gevoel intens en brengt dat terug in beeld. Speciaal voor deze expositie is een selectie gemaakt van haar mooiste werken geïnspireerd door water en natuur.

Inspiratie
Patricia Ramaekers, 50 jaar jong woonachtig in de Gemeente Steenbergen (De Heen) is een geboren avonturier. Haar reislust drijft haar jaren lang naar alle windstreken. Verbindt haar steeds meer met de natuur, dieren en mensen. Van lokale tot verre oorden, van grote hoogte tot immense diepte over de gehele wereld op zoek naar vervulling en inspiratie. “Het acryl gieten heb ik geleerd van een sensitieve Australisch kunstenares.”

Fantasiewereld
Het vertelt een eigen uniek verhaal over water en de aarde in alle schoonheid. Helder, troebel en doorzichtig uitgebeeld in levendige acrylverf schilderijen. Liefdevol en met een groot inlevingsvermogen gevormd, waardoor het boeit en ontroert.

Hans Heeren:

Hans Heeren, geboren in Tilburg in 1950, woont sinds 2005 in Steenbergen.Na een technische studie is hij werkzaam geweest in de koeltechniek, en waren teken en schilderen een van zijn hobby’s. Sinds 2017 is hij zich toe gaan leggen op het gebruik van acrylverf en volgde vanaf die tijd cursussen bij kunstenares Debbie Nijland in Klein-Zundert (momenteel gevestigd in Rijsbergen). De laatste 2 jaar nam hij deel aan de Masterclass-cursus van Debbie Nijland, welke werd afgesloten met een expositie in de StadsGalerij in Breda, samen met 5 medecursisten.Zijn werken zijn impressionistisch van aard te noemen, maar worden door sommigen steeds meer gerangschikt onder de norm expressionisme. Belangrijk in zijn werk is een helder en duidelijk kleurgebruik. Het is daarom niet vreemd dat onder andere Vincent van Gogh en David Hockney grote inspiratoren voor hem zijn.Voor het maken van een schilderij gaat hij meestal uit van eigen fotomateriaal. Zo blijkt uit zijn werken van de anemoonvissen, ook te zien op de expositie, een tweede hobby van Hans, namelijk sportduiken. Tevens blijkt uit zijn werken dat de zee of de kust vaak gewild onderwerpen zijn. De foto’s en andere waarnemingen worden gebruikt voor een impressie van zijn waarnemingen, de werkelijkheid wordt hierdoor, zowel qua vormgeving als qua kleurgebruik, vaak naar zijn eigen hand gezet.Tijdens de expositie in de voormalige Petrus en Pauluskerk in Dinteloord zullen zowel vroegere werken (waaronder enkele stillevens van 20 x 20 cm), alsook enkele van zijn nieuwste werken te zien zijn (80 x 120 cm).Werken van Hans Heeren zijn ook te zijn op zijn website www.hansheeren.jouwweb.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant