Afbeelding
woensdag 25 augustus 2021, 07:34

Ook dit jaar geen Steenbergse jaarmarkt: vergunning pas dinsdag afgegeven

STEENBERGEN – Het jaarmarktcomité heeft besloten om dit jaar geen jaarmarkt te houden. Reden is dat de vergunning van de gemeente hiervoor te laat is afgegeven. Begin vorige week had het comité nog een gesprek met de gemeente en kon de betreffende ambtenaar nog geen duidelijkheid verschaffen. Het jaarmarkt comité stelde vervolgens dat die duidelijkheid er voor het eind van de week dan wel moest zijn om de jaarmarkt in het eerste weekend van september alsnog te kunnen organiseren. De vergunning kwam pas dinsdagochtend af.

“We hadden aangeven dat onze deadline lag op vrijdag 17:00 uur. Alle stukken voor onze aanvraag hadden we keurig ingediend en het draaiboek lag klaar. Nadat we vrijdagmiddag nog geen vergunning hadden gekregen hebben we de stekker eruit getrokken. De vergunning kwam alsnog, echter pas dinsdagochtend. Het lukt ons niet meer om alles op zo’n korte termijn rond te krijgen”, zo geeft voorzitter André Verhagen desgevraagd aan.

“Heel jammer”

Hij antwoordt voorzichtig op de vraag hoe hij dit vindt. “We hebben elkaar in de toekomst nog vaker nodig. Ik vind dit heel jammer. Wij hebben al veel energie in de organisatie gestoken. We hadden begin vorige week een gesprek waarin wij hadden verwacht duidelijkheid te krijgen. Toen moest er nog advies ingewonnen worden en kon die duidelijkheid niet worden gegeven. Blijkbaar was er een week voor nodig om de vergunning alsnog af te geven. En dat betekent een te korte termijn voor ons. De jaarmarkt zou 3 september starten, over iets meer dan een week dus”.

Foto: Het organiseren van de Steenbergse jaarmarkt kost altijd veel energie van het jaarmarkt comité (André Verhagen, Dirk-Jan van Weezel en Rob Lapien). Dit jaar zijn de voorbereidingen voor niets geweest, het comité heeft er de stekker voor 2021 uitgetrokken.

[ door Peter Vermeulen ]

Uit de Steenbergse Courant