Afbeelding
woensdag 18 augustus 2021, 08:35

Kleine Tour start maandag in aangepaste vorm en zonder publiek

STEENBERGEN – De 51e Kleine Tour Steenbergen start aanstaande maandag. De opzet is dit jaar – natuurlijk vanwege corona – heel anders. Publiek is niet toegestaan en het merendeel van de activiteiten vinden plaats op het buitenterrein van het Cromwiel. De etappes gaan wel gewoon door via de normale routes. Ook hier is het niet de bedoeling dat er publiek aanwezig is. “We kiezen ervoor om de 216 rennertjes een mooie week te kunnen geven. Dat kan alleen in aangepaste vorm”, zegt Tourvoorzitter Coen Embregts.

“Binnen de huidige richtlijnen is het mogelijk om de Kleine Tour dit jaar door te laten gaan. Echter zonder publiek bij de wedstrijden, op de rustplaatsen en bij de prijsuitreikingen. Dit is de grootste wijziging, daarnaast worden de meeste wedstrijden op het buitenterrein van het Cromwiel gehouden. Aansluitend zijn vervolgens de prijsuitreikingen. We zorgen voor een inrichting volgens de richtlijnen waardoor wedstrijden en prijsuitreikingen op een veilige manier kunnen worden gehouden.”

Sprint, tijdrit en cyclocross

Niet alle activiteiten kunnen op het Cromwielterrein. De sprint wordt net als andere keren in de Van Gaverenlaan gehouden. Voor de tijdrit wordt een parcours uitgezet op het industrieterrein Reinierpolder I en de cyclocross vindt als vanouds plaats op het sportpark aan de Seringenlaan.

Wel de normale touretappes

“De etappes gaan gewoon door. We rijden dan ook gewoon de normale routes. We willen iedereen dringend verzoeken om niet naar de rustplaatsen te komen en ook niet mee te rijden met de karavaan. De renners fietsen in de Tourweek ruim 270 kilometer door de regio. Er is dus altijd wel een plekje langs de route waar voldoende afstand van elkaar mogelijk is om de rennertjes te komen toezwaaien”, zo laat het Tourbestuur weten.

Prijsuitreikingen

De prijsuitreikingen zullen zoveel mogelijk aansluitend op de etappes plaatsvinden op het terrein van het Cromwiel. Dit betekent dat de rennertjes de meeste avonden vrij zijn. Niet op maandagavond, want dan is de prijsuitreiking na de koppelkoers, terwijl deze op donderdag meteen na de tijdrit plaatsvindt op het parcours.

Uitzending van de SLOS

Ook dit jaar doet de SLOS weer dagelijks verslag van de activiteiten rondom de Kleine Tour en getracht wordt om bepaalde onderdelen – waaronder de prijsuitreikingen – live uit te zenden.

“Het is dit of niks”

Tourvoorzitter Coen Embregts zegt desgevraagd blij te zijn dat het evenement toch doorgang kan vinden. “Het is jammer dat het zonder publiek moet. Dat zorgde toch altijd voor een bijzondere sfeer. Maar het is dit of niks. En dus kiezen we ervoor om de 216 rennertjes een mooie week te kunnen geven. Ze hebben afgelopen anderhalf jaar al zoveel moeten missen.”

Bloemenhulde wordt ereronde

Zaterdagmiddag 28 augustus is er dit jaar geen bloemenhulde in de Nassaulaan. De karavaan rijdt bij terugkomst in Steenbergen in plaats van de bloemenhulde een ereronde langs de Nassaulaan en het centrum van Steenbergen waarbij de rennertjes overal twee keer passeren. Daarbij worden belangstellenden uitgenodigd om tijdens deze ereronde de rennertjes toe te juichen, echter wel met in achtneming van de geldende richtlijnen.

[ door Peter Vermeulen ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant