Afbeelding
dinsdag 17 augustus 2021, 09:32

Platform Kunst en Cultuur daagt talentvolle lokale kunstenaars uit

STEENBERGEN | DINTELOORD – In de kelder van de Petrus en Pauluskerk in Dinteloord is een bijzondere muurschildering aangetroffen. Deze is weliswaar danig aangetast door de tand des tijds maar naar mening van de eigenaar van de kerk en het Platform Kunst en Cultuur Steenbergen nog heel mooi. De eigenaar wil graag een replica van deze schildering laten maken die in het koor wordt opgehangen en vervolgens kan worden bewonderd door de bezoekers van het gebouw.

De inschatting is dat de originele muurschildering is gemaakt door de in 1927 in Dinteloord en Prinsenland geboren Piet Buijs. Deze monumentaal kunstenaar, glasschilder en beeldhouwer volgde zijn opleiding aan de Sint Joost Academie te Breda. Hij schilderde in tal van kerken.

Platform Kunst en Cultuur roept lokale kunstenaars op: “Beste talentvolle kunstenaars. We hebben een uitdaging! In de kelder van de Petrus en Pauluskerk in Dinteloord is een muurschildering aangetroffen. Verbleekt door de tand des tijds, maar nog steeds erg mooi. Waarschijnlijk een echte Piet Buijs. De eigenaar van de Kerk wil graag een replica van deze muurschildering laten maken om, voor iedereen in het zicht, in het koor op te hangen. Wie oh Wie durft deze uitdaging aan? Het schilderij moet 3.31 breed en 2.55 hoog worden. Materiaalkosten worden vergoed. Helaas is geen budget beschikbaar als “loon”. Vanuit het platform is er een laptop en beamer beschikbaar. Het mag ook een groepsproject worden. maar we verwachten wél kwaliteit. wie oh wie durft het aan? Meld je bij ons via cultuursteenbergen@outlook.com“.

Uit de Steenbergse Courant