Afbeelding
zaterdag 3 april 2021, 14:45

Derde Bib Gourmand voor restaurant ‘In de Oude Stempel’

STEENBERGEN – Voor de derde maal op rij is restaurant ‘In de Oude Stempel’ van Mark van Loon bekroond met de Bib Gourmand. Deze beoordeling is sinds 1955 onderdeel van de Michelin Gids en wordt uitgereikt aan een selectieve groep van restaurants die een hoge kwaliteit aanbieden voor een schappelijke prijs.

De Bib Gourmand werd vroeger aangeduid met een rode letter R in de Michelingids. Sinds 1997 is de R vervangen voor het Michelinmannetje dat met de tong over zijn lippen gaat om te laten zien dat de dis hem uitstekend smaakt. Dat is ook een van de belangrijkste kenmerken van deze waardering met als basis ook een menu dat net onder de veertig euro zeker betaalbaar is, terwijl een uitstekende kwaliteit geboden wordt.

“Natuurlijk zijn wij blij en vereerd met de Bib Gourmand. Er zijn in Nederland ruim honderd restaurants die deze klassering van Michelin hebben gekregen. We kunnen niet wachten tot we weer open mogen en onze gasten kunnen laten proeven wat dit betekent”, vertelt Patron Cuisinier Mark van Loon.

Toch verwacht hij nog het nodige geduld te moeten hebben. “Ik hoop natuurlijk eerder, maar reken op 1 juni. Wel zou het kunnen dat ons terras eerder open mag”.
Intussen biedt het restaurant een afhaalmogelijkheid. Naast uitstekende gerechten à la carte met een wisselend menu ook bijzondere boxen met tal van smakelijke gerechtjes.

Zie ook: www.indeoudestempel.nl

Foto: Mark van Loon, patron cuisinier
[ door Peter Vermeulen ]

Uit de Steenbergse Courant