Afbeelding
maandag 3 augustus 2020, 10:29

De Roffelroute blijkt wéér succesvol

KRUISLAND – Hollandse luchten, een stevige wind en wéér een mooie route. In het kort de 22e editie van de Roffelroute. Maar liefst 88 deelnemers meldden zich zondag om op pad te gaan. De route voert langs de mooiste plekken in de omgeving.

Het is een vertrouwde formule, de Roffelroute. Begin en eind van de fietstocht zijn bij de Holle Roffel. De rest van de tocht voert telkens weer langs andere mooie en vaak onbekende plekken in de omgeving. Ook dit jaar had Leon Nelen weer een interessante route uitgestippeld. De eerste deelnemers stonden al vroeg aan de start, zij waren alweer terug eer de laatste groep vertrok. “Maar” zo zegt Dami Koevoets “Dat is ook het leuke van de Roffelroute. Het gaat om de gezelligheid, én een stukje promotie van de Holle Roffel.”

“Waarom? Omdat het leuk is!”

Wanneer de familie Verbogt nog moet vertrekken, komt de familie Bakx alweer terug. Voor meneer Verbogt is het antwoord op de vraag waarom hij meerijdt simpel. “Het is leuk! Ieder jaar een andere route. Je moet goed opletten om de vragen te kunnen beantwoorden.” “En” vult mevrouw Verbogt aan “Hij houdt van gereedschap, het museum heeft veel oud gereedschap waar hij zelf nog mee gewerkt heeft”. Voor de familie Bakx zit het er weer op. “We hebben dit jaar minder onbekende plaatsen gezien dan vorig jaar. Maar dat maakt niet uit. We rijden ieder jaar mee” Dat er veel trouwe deelnemers zijn blijkt wel uit het aantal. Maar liefst 88 mensen schreven zich voor de Roffelroute in. “Niet alleen uit Kruisland” weet Dami te vertellen. “Er komen mensen uit de hele regio. Er zijn zelfs mensen die met de auto komen met de fietsen achterop” vult medebestuurslid Jaap aan. Hij mocht na afloop de ‘Roffel bokaal’ uitreiken aan Marina Potters uit de Hanendreef. Zij wist de meeste vragen goed te beantwoorden.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant