Afbeelding
woensdag 15 juli 2020, 08:00

Welbergse landschildpad op avontuur

WELBERG – Regelmatig verschijnen er op KijkopSteenbergen berichtjes over verloren huissleutels of portemonnees. Nog niet eerder echter werd het verlies van een vijfjarige Griekse landschildpad gemeld. Afgelopen zaterdag ontsnapte er één vanuit een buitenverblijf in de tuin aan de Welbergsedijk 4 dat hij samen met een partner deelt.

De eigenaar vermoedt dat de ontsnapte schildpad op de rug van de ander klom waarna hij over de rand van het hok de vrije wereld in duikelde. Vervolgens maakte hij zich uit de voeten. Dat kunnen schildpadden, in tegenstelling tot hun reputatie, vrij snel. “Bovendien zijn het echte bulldozers die zich door niets tegen laten houden. Een van de bijnamen van deze schildpad is Hummer en dat dekt de lading vrij aardig,” vertelt de eigenaar die zich vooral zorgen maakt dat Hummer op zijn rug terecht is gekomen. “Als een schildpad een steen op zijn pad tegenkomt, gaat hij er niet omheen, maar overheen. Het risico bestaat dat hij dan op zijn rug terechtkomt. Als dat gebeurt, is hij compleet hulpeloos.”

Goed of slecht nieuws

Het reptiel wordt gemist door de leden van het vijfkoppige gezin, die om die reden een hartenkreet doen aan alle lezers om ogen en oren open te houden. “Misschien zit hij bij iemand in de tuin verscholen. Je weet maar nooit. Maar ook wanneer iemand minder goed nieuws over Hummer heeft, hopen we dat hij of zij het door wil geven. Dan weten we in ieder geval wat er met hem is gebeurd.”

Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met Amivedi Bergen op Zoom e.o. (088) 0064601 of e-mail: boz@amivedi.com

Rechtstreeks thuisbrengen mag ook: Welbergsedijk 4 op de Welberg

Uit de Steenbergse Courant