Afbeelding
donderdag 11 juni 2020, 15:00

Beperkt vrij-zwemmen en banenzwemmen in Meermin en Aquadintel weer mogelijk

STEENBERGEN – DINTELOORD – Nu alle voorbereidingen zijn getroffen gaan de zwembaden Aquadintel en De Meermin morgen – zaterdag 13 juni – weer open voor het vrijzwemmen en het baantjes trekken. Beperkingen zijn een maximaal aantal bezoekers. Er dient vooraf te worden gereserveerd op bepaalde tijden.

“We hebben veel vragen gekregen wanneer het bad weer opengesteld wordt voor recreatief zwemmen. Ik ben blij dat dat weer gaat gebeuren, er is echt behoefte aan. Ook kunnen de bezoekers genieten van onze nieuwe glijbanen!”, aldus Leo Holierhoek van De Meermin. Badchef Stefan Van der Pluijm van Aquadintel vult aan: “We zijn sinds 2 juni gestart met zwemlessen, daar hebben we goed kunnen wennen aan de nieuwe maatregelen, die we moeten hanteren.”Ook wethouder Esther Prent (sportzaken) is blij dat de inwoners weer kunnen genieten van het recreatief zwemmen. Ze benadrukt dat alle richtlijnen dienen te worden gevolgd om risico’s op coronabesmetting zoveel mogelijk te beperken.

Reserveren en tarieven

Via het reserveringssysteem op de website van de zwembaden kunnen bezoekers, maximaal een week van te voren, een tijdslot van  1,5 uur reserveren voor vrij zwemmen en 1 uur voor banen zwemmen. Kaartjes kunnen direct online gekocht worden. Een toegangskaartje kost € 3,00.  Het tarief voor banenzwemmen is € 2,50. Per transactie wordt  € 0,30 boekingskosten in rekening gebracht. Kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. Voor hen hoeft er geen kaartje  gereserveerd te worden. Seizoensabonnementen zullen zolang het reserveringssysteem geldt, niet verkocht worden.

Meer informatie en tickets boeken

Vanaf 12 juni  is  het mogelijk kaartjes te reserveren  via de websites: www.zwembadaquadintel.nl en www.zwembaddemeermin.nl. Een uitgebreide toelichting staat onder het kopje Banen- vrijzwemmen.

Enkele maatregelen

• Mensen die verkouden of ziek zijn, dienen thuis te blijven.
• Kinderen boven de 12 jaar en volwassenen dienen 1,5 meter afstand te houden. Voor noodsituaties zijn beschermingsmiddelen beschikbaar.
• Mensen wordt gevraagd hun badkleding onder hun kleren aan te trekken en thuis te douchen.
• Mensen dienen bij binnenkomst hun handen te desinfecteren.
• Er worden looproutes ingericht indien nodig en posters met hygiëne instructies opgehangen.
• Er worden extra schoonmaakrondes gedaan.

Uit de Steenbergse Courant