Afbeelding
zondag 31 mei 2020, 11:00

De wondere wereld van ’t Snoepwinkeltje bijna open voor publiek

STEENBERGEN – Liefhebbers van escaperooms moeten nog heel even geduld hebben, maar dan gaat ’t Snoepwinkeltje aan de Markt 13 in Steenbergen toch echt open. Eigenaren Johan Bosters en Diana Hendrikse kijken reikhalzend uit naar het moment dat de eerste bezoekers het avontuur aangaan. Wie wil, kan er binnenkort ook blijven slapen want op de bovenverdieping van het historische pand worden twee Bed & Breakfast-appartementen gerealiseerd.

De escaperoom is bedacht en ontworpen door Frank Kastelein. Een grote naam op dit gebied en een goede kennis van Johan en Diana. Zelf zijn zij groot fan zijn van het escaperoomgenre en hebben al menige code gekraakt. De naam ’t Snoepwinkeltje is geïnspireerd door de winkel van ‘Torreke van de Velde’ in de Blauwstraat waar Steenbergenaren in vroeger tijden hun snoepjes haalden. “We denken nog na over de wijze waarop we de historie kunnen verwerken in het verhaal,” aldus Johan en Diana.

CliniClown College

De aankoop van het pand op de Markt was voor het echtpaar aanleiding om na te denken over de realisatie van een eigen ‘room’ in Steenbergen. De timing bleek perfect. “Frank had net een aanbod gekregen om het interieur van het CliniClown College over te nemen,” licht Johan Bosters toe. Het college was een magische plek waar kinderen die ziek zijn of een beperking hebben met hun familie naartoe konden. In een fantastisch decor met allerlei trucages beleefden ze er een dag vol avonturen. Na negen jaar waren de CliniClowns echter toe aan een nieuwe formule en werd het college gesloten.

Technische hoogstandjes

Daarmee kwam er 400 vierkante meter decor beschikbaar. Dat betekende keuzes maken, want ’t Snoepwinkeltje bestrijkt slechts 80 vierkante meter. ”Veel stukken zijn afkomstig uit het Verkade-museum en zijn dus echt authentiek,” vertelt Bosters enthousiast. Het draagt bij aan de beleving van het nostalgische snoepwinkeltje. Het vormt ook een uitstekende vermomming voor de talloze technische hoogstandjes uit de koker van Kastelein.

Fascinerend

Diana zal na de opening verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Zij kan niet wachten tot het zover is. “De eerste tijd zal ik waarschijnlijk vooral bezig zijn met de goede knopjes op het juiste moment te bedienen. Wanneer dat eenmaal automatisme is, lijkt het me fascinerend om via het computerscherm te zien wat er precies binnen een groep gebeurd tijdens het spel.”

Authentieke sfeer

Johan houdt zich op dit moment vooral bezig met de realisatie van de Bed & Breakfast-appartementen die de naam ‘Op de Markt’ krijgen. Het is de derde B&B-locatie van het echtpaar dat ook al het voormalige havenkantoor (‘Aan de Haven’) en de appartementen bij watertoren (‘Onder de Toren’) exploiteert. “Het pand was enorm gedateerd, maar we proberen tijdens de renovatie de authentieke sfeer vast te houden. Uiteraard voorzien van alle moderne gemakken. De gevel en de ramen zijn extra geïsoleerd om geluid vanaf de Markt buiten te houden.” De appartementen zijn afzonderlijk van elkaar te huur voor 2 of 4 personen, maar ook gezamenlijk voor 6.
Over enkele dagen is reserveren voor de escaperoom mogelijk via https://www.escaperoom-snoepwinkeltje.nl/ Vanwege de corona-maatregelen is de beleving op dit moment alleen toegankelijk voor mensen die samen een gezin vormen.

Foto: Kaneelbrokken, kalkblokken en zure stengels in glazen potten lonken naar de bezoekers van ’t Snoepwinkeltje van Johan Bosters en Diana Hendrikse aan de Markt 13 in Steenbergen. Het is echter geen koopwaar, maar decor. De werkelijke handelswaar is beleving want ’t Snoepwinkeltje is in een escaperoom waar men binnen een uur uit moet ontsnappen.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant
Door: Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant