Afbeelding
zaterdag 23 mei 2020, 08:00

Delta Fiber Netwerk schenkt tuinprikkers aan scholen en knutselclubs

STEENBERGEN – Bedrijven moeten in deze corona-tijd creatieve manieren bedenken om hun klanten te benaderen. Dat gaat niet in alle gevallen goed, zo moest Delta Fiber Netwerk deze week concluderen. Het bedrijf dacht een aardige manier gevonden te hebben om potentiele klanten voor hun glasvezelnetwerk te bereiken. Het pootte in talloze voortuinen in de kernen Steenbergen en Welberg een plastic tuinprikker met daarop de tekst ‘Komt hier straks glasvezel?’. In plaats van klandizie oogstte het bedrijf echter veel commentaar.

Tuineigenaren in heel de gemeente waren onaangenaam verrast en staken deze verrassing met name op social media niet onder stoelen of banken. De actie werd onder meer bestempeld als ‘brutaal’, ‘milieuonvriendelijk’ en ‘ongewenst’. Ook de gemeente Steenbergen kon er geen waardering voor opbrengen en sommeerde het bedrijf actie te ondernemen.

Trial & error

Eefje Coppens woordvoerder namens Delta geeft ruiterlijk toe dat de actie niet goed is uitgepakt. “Onder normale omstandigheden hebben we informatiebijeenkomsten en andere momenten waarop we persoonlijk contact hebben met de mensen. Dat kan nu niet vanwege corona en dus gaan we als bedrijf op zoek naar andere manieren om de mensen te bereiken. Dat doen we wel door middel van het systeem van trial & error.”
Dat het tuiprikker-experiment in de categorie ‘error’ behoort, is inmiddels duidelijk voor Delta. Aanstaande zondag zal het bedrijf alle resterende bordjes verwijderen.

Inschattingsfout rechtzetten

Inmiddels heeft het bedrijf echter een kans ontdekt om de actie alsnog een positieve draai te geven. “Het kwam ons ter ore dat er inwoners zijn die via social media een oproep doen om de bordjes bij hen in te leveren. Bijvoorbeeld om te gebruiken voor een knutselactiviteit op school. Dat zouden wij een hele goede herbestemming vinden en we werken daar graag aan mee. Scholen of andere organisaties die denken de bordjes nu of in de toekomst te kunnen gebruiken, kunnen ze van ons krijgen.”
De komende dagen zal Delta Fiber in contact treden met de scholen in de gemeente Steenbergen om de interesse te inventariseren. “Wij vinden het fijn dat we daarmee onze inschattingsfout weer een beetje recht kunnen zetten.”
Het bedrijf verwacht ongeveer 2500 bordjes op te halen dus voorlopig kan er naar hartenlust geknutseld worden in de gemeente Steenbergen. Verenigingen en andere organisaties die ook mogelijkheden zien om de bordjes te gebruiken, kunnen zich melden via salvina.orlando@deltafibernetwerk.nl

Veel tuineigenaren waren onaangenaam verrast toen zij in hun voortuin een plastic reclamebordje aantroffen. Sommigen maakten van de nood een deugd door de tuinprikkers een nuttige bestemming te geven. Zoals bijvoorbeeld op de Welberg waar de initiatiefnemer van het wandelpad langs de Boomdijk, Moira Jalink, de aandacht ermee vestigt op de veilige wandelroute.

Foto: Jens Bijl©Steenbergse Courant
Door: Dasja Abresch

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant