Afbeelding
zondag 22 maart 2020, 11:00

Wegafsluiting moet golf van inbraken stoppen

STEENBERGEN – De afgelopen maand is er ingebroken bij diverse bedrijven op Reinierpolder en Renierpark in Steenbergen. Volgens ondernemers ter plekke is dit mede te wijten aan de Fort Henricusweg die criminelen de kans biedt om snel en ongezien weg te komen. De oplossing is volgens hen simpel: Gemeente, sluit die weg af.

In de afgelopen maand vonden er in de weekenden steeds meerdere inbraken plaats. Ook zijn er diverse pogingen tot inbraak geconstateerd zijn. Een probleem dat volgens ondernemers ter plekke voort blijft duren zolang de Fort Henricusweg open blijft voor verkeer.

Slagboom

Het probleem werd vorige week maandag benoemd tijdens de jaarvergadering van het Ondernemers Platform Steenbergen. Sindsdien zijn er al diverse stappen ondernomen, meldt OPS-voorzitter Leo Heijmans tevreden. “Na de vergadering zijn er blokken op de weg geplaatst waardoor verkeer er niet meer langs kon. Helaas was de brandweer hier niet gelukkig mee en zijn zij uit het oogpunt van veiligheid alweer weggehaald.”

Er is inmiddels een toezegging dat er een slagboom komt. “Daar zijn we blij mee en we hopen dat het snel gerealiseerd is. Dit soort oplossingen is laaghangend fruit dat makkelijk geplukt kan worden.”

Politiecontrole

Afgelopen weekend werden de controles door de politie en door de particuliere beveiligingsdienst op de bedrijventerreinen aangescherpt. “We weten natuurlijk nooit zeker of het daar door komt, maar het bleef wel rustig op het bedrijventerrein. Vanuit Tholen heb ik wel berichten over inbraken gehoord.”

De voorzitter is vooral blij met de snelle actie die vanuit de gemeente is genomen. “Het geeft rust bij de ondernemers en is goed voor het vertrouwen in de gemeente die de afgelopen jaren toch wel onder druk heeft gestaan.”

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant