maandag 2 maart 2020, 09:00

Kruislandse schrijfster Claudia Koole roept op tot deelname aan crowd funding actie

KRUISLAND – Al in 2017 schreef de Kruislandse Claudia Koole het kinderboek ‘Iedereen heeft een roze hart’. Zij werd genomineerd voor de Decade Innovation Award met haar ‘Campagne Allemaal Roze Harten’. Ook schreef ze het scenario voor een theaterstuk. Inmiddels is een crowd funding actie van start gegaan om het boek te kunnen uitgeven en om het theaterstuk mogelijk te maken.

Deelname aan de fundingactie is mogelijk via: VoordeKunst.nl. De actie ging op 20 februari van start en eindigt op 17 april. “Wie de actie ondersteunt ontvangt niet alleen het kinderboek dat ingaat tegen ongelijkheid en opkomt voor eenheid en vrede, maar ook een kaartje voor de komende theatervoorstelling. Deze wordt medio december uitgevoerd door Theatergroep ‘Josjes’ uit Etten-Leur en wordt geregisseerd door Jos Schievelt”, vertelt Claudia Koole. Ze geeft aan dat er bij voldoende ondersteuners ook meerdere voorstellingen in andere theaters dan de Nobelaer kunnen plaatsvinden.

Boekenlegger met voetjes

Voor het kinderboek is een bijzondere boekenlegger ontworpen die niet alleen een plekje in het boek kan krijgen, maar ook bedoeld is als promotiemiddel. De boekenlegger heeft voetjes waarop deze rechtop kan worden gezet en samen met de lezer op tal van plaatsen als ‘selfie’ kan worden gefotografeerd en vervolgens gedeeld. De eveneens Kruislandse Marly Mulders maakte de illustraties voor het kinderboek van Claudia Koole.

Uit de Steenbergse Courant