Afbeelding
zaterdag 22 februari 2020, 07:58

Geveldweil 2020 voor Goudsmederij Keizer

STRIENESTAD - De afgelopen weken ging een drietal juryleden op pad in het assenkruis van Steenbergen om de gevels van de winkels en particulieren te beoordelen op hun carnavaleske uitdossingen. De inzet was de winst van de geveldweil voor de mooist versierde etalage of woning.

Heel wat mooie plaatjes kwamen er voorbij. De jury had er maar moeilijk mee. Toch kwam er een winnaar uit. Dit jaar ging de prijs naar Lotte Keizer van Goudsmederij Keizer en zij mocht gisteren op vrijdag 21 februari een reuze insigne ontvangen van Prins Strienius V. De winnares mag ook tijdens de carnavalsdagen de banner ophangen aan de gevel van de winkel.

Bling Bling

De jury vond dat Lotte het thema “wa d’n plaotje” mooi had verwerkt in haar eigen winkel. Er hingen gouden plaatjes voor het raam en het was allemaal bling-bling wat de klok sloeg. Ondanks de kleine etalage had ze groots uitgepakt.

Aanmoedigingsprijs

Verder werd er ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Familie van der Spoel aan de Blauwstraat 10 had het motto mooi verwerkt in haar versieringen achter het raam. Zij ontving van jurylid Elly Zwijgers een presentje. Dochterlief moedigde haar moeder gelijk aan om volgend jaar helemaal goed uit te pakken.

Tekst en foto’s: Mark Koenraadt ©2020

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant