Afbeelding
zaterdag 14 december 2019, 12:03

Dinteloord in teken van ‘Shimmer en Shine’

DINTELOORD – vrijdagavond stond het centrum van Dinteloord in het teken van het naderende kerstfeest. Kerstmuziek, lekkere hapjes, een loterij én een lichtjestocht, de winkeliersvereniging had weer flink uitgepakt.

Je kon er vrijdagavond niet omheen, het winkelhart van Dinteloord was helemaal in kerstsfeer. Kerstmannen vóór de winkels, kerstmuziek en lichtjes, heel veel lichtjes. Met als hoogtepunt een lichtjestocht. Vanaf  zes uur konden mensen in alle deelnemende winkels terecht. Overal werden loten uitgedeeld waar mooie prijzen mee te winnen waren. Oliebollen, cadeaubonnen en zelfs een hotelovernachting waren door lokale ondernemers beschikbaar gesteld. Mensen liepen in en uit. Bij de slager en bloemist werd een glaasje geschonken en er stonden lekkere hapjes. Tegen zevenen werd het flink druk. Alle kinderen die meeliepen in de lichtjestocht kregen een foam stick .  En vervolgens ging de tocht van start. Voorop een opvallende groep ‘Optimaal Pontificaal’. Verkleed in prachtige jurken, voorzien van heel veel lichtjes. Daarachter een grote stoet papa’s, mama’s en kinderen, van groot tot klein. De muzikale ondersteuning kwam van ‘T’oonladders zat’.

Wilt u lootjes? Ze zijn gratis hoor!

De wintertour was ondanks het regenachtige weer een groot succes. ”We hebben alle 150 foam sticks uitgedeeld” vertelt één van de organisatoren blij. “We zijn blij dat er dit jaar ook zoveel mensen meelopen in de lichtjestocht. En dat alle leden van de winkeliersvereniging meedoen.” De winkeliers zelf zijn ook aangenaam verrast. “Omdat we allemaal loten uitdelen komen mensen ook in alle winkels” licht de de eigenaresse van de lingeriezaak toe.  In de bakkerij wordt iedereen hartelijk ontvangen door twee jonge hulpjes. “Wilt u lootjes mevrouw? Ze zijn helemaal gratis hoor!” zeggen ze uitbundig. Achter in de bakkerij staan heerlijke hapjes. Brownies, kerststol en nog veel meer zoete lekkernijen. Té lekker om af te blijven. Even verderop ligt de ‘rode loper’ uit. Een glas gluhwein doet de kou snel verdwijnen. En wie na al die lekkere hapjes en drankjes nog trek had kon op het Raadhuisplein nog een grote zak oliebollen kopen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant