Afbeelding
maandag 16 december 2019, 12:00

SC Welberg MO13-1 kampioen in de 1e klasse

WELBERG - Na een aanvankelijke start als MO11 in de tweede klasse speelt het meisjeselftal MO13 in de eerste klasse. De resultaten waren mede dankzij de trainers en coaches Alfred en Wianda Leeuw uitstekend. Het team eindigde als tweede en ook in de bekerwedstrijden werd een prima resultaat behaald en behaalden de dames de halve finale. Ook dit seizoen in de eerste klasse is voorspoedig verlopen. “We hebben geen dertien Ronaldo’s in het veld staan, maar wel dertien meiden die keihard voor elkaar willen werken. Van de tien wedstrijden hebben we er acht gewonnen. We maakten 28 doelpunten en kregen er slechts 11 tegen”, zo vat Albert Leeuw het afgelopen seizoen samen.

Afgelopen zaterdag tegen Unitas er worden gewonnen anders zou deze tegenstander kampioen worden. Ze kregen vooraf via een ingestuurd filmpje een leuk en bemoedigend woordje van Pierre van Hooijdonk en dat zorgde ervoor dat de meiden er extra hard voor gingen. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen en het kampioenschap was een feit. Het feest werd met kinderchampagne, muziek, een rondje platte kar, een schaal, beker voortgezet op het eigen sportpark.

Met goede moed de tweede seizoenshelft in

In het elftal spelen Lieke Broere, Loïs Bouwens, Néomi Leeuw, Ise Ham, Ilana van Eekelen , Iris Beens, Sophie Dam, Micky den Haak, Bibi IJzermans, Elize Korten, Amélie Voerman, Sam Konings en Tess van der Holst. Met dank aan het bestuur van sc Welberg voor de kampioensschaal en de kampioensfrietjes begint MO13-1 vol goede moed aan de tweede helft van het seizoen in een nieuwe eerste klasse. En ook naar een hopelijk positief vervolg in de beker wordt uitgekeken.

Nieuwe leden welkom

Overigens is sc Welberg nog steeds op zoek naar meisjes die graag willen voetballen. In deze regio is de club een van de grootste aanbieders van meisjesvoetbal. Voor iedere leeftijd is er wel een plekje.

Uit de Steenbergse Courant