vrijdag 29 november 2019, 16:30

Na goed resultaat tegen Hotak’68 blijft de spanning bij TCS

In de voorlaatste wedstrijd in de najaarscompetitie blijft het voor de Steenbergse tafeltennisclub erg spannend. Tekenend is vooral de situatie voor het eerste team. Momenteel staat men op een gedeelde tweede plaats, maar de kans op een degradatiewedstrijd is niet denkbeeldig. Afgelopen weekend deden de TCS-ers het goed tegen Hotak’68  4. De gebroeders Ronald en John Minkman bleven weer ongeslagen en samen met het dubbel scoorden ze zeven punten. Belangrijk, want bij gelijk eindigen met de Hoogerheidenaren ontloopt TCS 1 dan in elk geval degradatie.

Al is het team ook nog afhankelijk van de prestaties van twee andere teams. Komend weekend is de uitslag in de wedstrijd tegen ODT K.U. 5 zowel belangrijk voor promotie als degradatie. T.C.S. 2 maakte met een uitschieter tegen Hotak’68 5 de kans op redding weer reëel. Met liefst 8-2 greep het team de laatste kans aan degradatie te ontlopen. Mark van Waterschoot en Marco Buijsen wisten al hun enkelspelen in winst om te zetten en slaagden er samen ook in om het dubbel te winnen. Christian Steijn zorgde voor het achtste punt. Omdat dit team de laatste week vrij is, is men nog afhankelijk van de prestaties van de tegenstanders.

Doek gevallen

Voor T.C.S. 3 viel het doek gevallen. In de voorlaatste wedstrijd was Backhands 9 met 2-8 te sterk. Daardoor kwam men op een te grote achterstand, zelfs een 0-10 winst in de laatste wedstrijd kan hen niet meer redden.  Jolanda Koenraadt wist in dit duel een enkelspel op haar naam te brengen. Samen met Sandra Adriaansen zorgde ze ook voor een tweede punt. Een geflatteerde uitslag want de dames boden goed tegenstand en hadden wel wat meer verdiend.

Programma

Het komend weekend heeft T.C.S.  1 aan een gelijkspel voldoende om degradatie te ontlopen. Dat wordt tegen ODT K.U. 5 echter een zware opgave, de Roosendalers zijn in eigen huis moeilijk te kloppen.  T.C.S. 2 komt niet in actie maar zal nieuwsgierig de uitslagen van de overige teams volgen. Het programma voor vrijdag 29 november: aanvang 20.00 uur ziet er als volgt uit: ODT K.U.  5 - T.C.S. 1 en Markiezaat  6 - T.C.S.  3

Door: Paul Kil

Uit de Steenbergse Courant