woensdag 7 augustus 2013, 17:19

Burgemeester bezoekt twee diamanten bruidsparen op een dag

STEENBERGEN - Burgemeester Saskia Bolten heeft vanmiddag twee felicitatiebezoeken gebracht aan diamanten bruidsparen. De beide echtparen - Van den Kieboom-Nijssen en De Groot-van Agtmaal - bleken elkaar goed te kennen en ook best veel overeenkomsten te hebben.

Foto: Leen en Riet de Groot-van Agtmaal.

Vanwege de vakantie liet het felicitatiebezoek van de burgemeester eventjes op zich wachten, maar dat vonden de bruidsparen in kwestie helemaal niet erg. Integendeel zelfs, ze waren veel te blij dat mevrouw Bolten nu alsnog op visite kwam.

Driek van den Kieboom (80) en Nellie Nijssen (81) trouwden op 31 juli 1953 in het (oude) stadhuis van Steenbergen. Diezelfde dag stapten ook Leen de Groot (80) en Riet van Agtmaal (80) in het huwelijksbootje.

Beide mannen moesten vervolgens precies tegelijkertijd in militaire dienst. Een andere overeenkomst betrof de manier waarop de jubilerende echtelieden elkaar hadden leren kennen: ‘Bij café Slokkers op de Kaai, waar nu de Wallevis zit, daar was het één keer per maand bal en dan gingen we dansen’, klonk het tot twee keer toe vanmiddag.

Zowel het echtpaar Van den Kieboom als het echtpaar De Groot, woonde in het begin van de huwelijksjaren in bij één van de ouders. ‘Zo ging dat in die tijd’, kreeg de burgemeester te horen.

Driek en Nellie van den Kieboom wonen nog altijd in hun eerste eigen huis aan de Franseweg. Leen de Groot en zijn vrouw Riet moeten sinds enige jaren helaas apart van elkaar leven. Hij op het Wijngaarden Bolwerk, zij in verpleeghuis De Lindenburgh, maar de heer De Groot houdt zijn wederhelft daar dagelijks langdurig gezelschap.

Foto: Driek en Nellie van den Kieboom-Nijssen.

Uit de Steenbergse Courant