vrijdag 26 april 2013, 12:27

Lintjes uitgereikt aan zes inwoners gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Uit naam van hare majesteit de koningin heeft burgemeester Saskia Bolten vanochtend zes inwoners van de gemeente Steenbergen mogen benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De traditionele lintjesregen aan de vooravond van Koninginnedag vond plaats in het gemeentehuis. De koninklijke onderscheidingen vielen ten deel aan vier Steenbergenaren en twee Nieuw-Vossemeerders.

De ‘Steenbergse’ lintjes waren voor Betsy Hontelez-Bogers (85), Leo van de Kar (76), Dora de Greef (60) en Wil IJzermans (73). Nieuw-Vossemeer heeft er met Jan Knuit (53) en Truus Bosters (70) twee leden in de Orde van Oranje-Nassau bij gekregen.

Voor alle decorandi geldt dat zij zich gedurende lange tijd, als vrijwilligers op het maatschappelijke vlak, verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.
,,Ik ben blij dat ik deze mensen extra mag bedanken voor hun bijdrage aan onze gemeente,’’ sprak de burgemeester. ,,Zonder de inzet van vrijwilligers, die het cement zijn van de samenleving, zou onze sociale omgeving ernstig verschralen of misschien wel helemaal stil komen te liggen.’’

Bolten nodigde de kersverse lintjesdragers uit om samen met haar op Koninginnedag de aubade af te nemen. Die vindt om 11.00 uur plaats op het bordes van het oude stadhuis.

Na de officiële uitreiking kwamen ook de nodige inwoners die in het verleden al eens een koninklijke onderscheiding ontvingen naar het gemeentehuis om hun nieuwe ‘clubgenoten’ tijdens de aansluitende receptie te feliciteren. De gemeente Steenbergen telt op dit moment ruim 120 mensen die in het bezit zijn van een lintje.

Uit de Steenbergse Courant