dinsdag 11 december 2012, 15:26

Vanaf donderdag boete voor foutparkeerders op de Markt

STEENBERGEN - Zes weken heeft de gemeente het aangekeken en de laatste tijd deelden de boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) ook al waarschuwingen uit. Vanaf komende donderdag is het ‘gedogen’ echter afgelopen en krijgen foutparkeerders op de Markt voortaan zonder pardon een bekeuring.

Op 1 november werd de Markt weer opengesteld voor eenrichtingsverkeer (komende vanuit de Kaaistraat) en sindsdien mag er alleen in de zeven vakken aan de linkerkant geparkeerd worden. In de rijrichting.

Tal van automobilisten trekken zich in de praktijk niets van de regels aan en parkeren hun voertuigen aan beide kanten van het marktplein, in de meeste gevallen staan de auto’s nota bene dwars geparkeerd. Vooral op drukke moment, zoals ‘s zaterdags, staat de Markt zodoende vol met blik. En dat was nou net niet de bedoeling van de reconstructie.

Wie vanaf donderdag 13 december de regels aan zijn laars lapt kan een boete van 85 euro tegemoet zien, plus 7 euro administratiekosten. Per 1 januari wordt dit bedrag met nog eens twee procent verhoogd.

Uit de Steenbergse Courant