maandag 7 juli 2014, 17:29

Stadskantoor maakt toch plaats voor nieuwbouw

STEENBERGEN – Ruim een jaar nadat de raad de knoop doorhakte, gaat het voormalige stadskantoor van de gemeente Steenbergen alsnog tegen de vlakte. Met de noodzakelijke asbestsanering is deze week inmiddels een aanvang genomen, aansluitend gaat de daadwerkelijke sloop van het pand aan de Westdam/Visserstraat van start. Voor deze locatie is door de firma Maas Jacobs uit Zundert een nieuwbouwplan ontwikkeld, dat voorziet in de realisatie van veertien stijlvolle rijtjeshuizen.

De eengezinswoningen zijn bij Helmig Makelaardij in de verkoop vanaf 159.500 vrij op naam en ‘vallen’ daarmee ook onder de startersregeling/lening van de gemeente.

Op de plaats van het stadskantoor zou aanvankelijk – onder de noemer De Lindetuin – een complex met 28 appartementen verrijzen. Omwonenden waren daar niet gelukkig mee.

De projectontwikkelaar hiervan trok zich begin vorig jaar uit economische overwegingen terug, waarna de gemeente besloot om zelf tot sloop van het stadskantoor over te gaan. Het gebouw was/is er volgens B en W te slecht aan toe voor verder gebruik.

Ook wilde men vandalisme voorkomen. Desondanks bleef de ruim dertig jaar geleden uitbreiding van het toenmalige stadhuis nog meer dan een jaar ‘onaangeroerd’.

De locatie zou leeg achterblijven, in afwachting van nieuwe gegadigden. Vrij recent meldde zich bouwbedrijf Maas Jacobs met het plan voor veertien rijtjeswoningen, die volgens het ontwerp prima lijken te passen in het straatbeeld.

Uit de Steenbergse Courant