donderdag 25 april 2013, 10:11

Grote Kerkstraat gaat omgekeerd open voor verkeer

STEENBERGEN - De Grote Kerkstraat gaat aanstaande zaterdag weer open voor alle verkeer. De winkelstraat is dan toegankelijk vanaf het Kerkplein en het verkeer kan via de Blauwstraat de binnenstad weer uitrijden.

Tot en met de afronding van de herinrichtingswerkzaamheden in de Kaaistraat, die 12 juli klaar moeten zijn, wordt het eenrichtingsverkeer in de Grote Kerkstraat omgedraaid.

Op die manier hoopt de gemeente de bereikbaarheid van winkels te verbeteren, de levendigheid in het centrum te vergroten en de klandizie van de bedrijven in het stadshart te stimuleren. Dat heeft zij besloten naar aanleiding van ‘verontrustende geluiden’ vanuit de middenstand. Het plan was eerst om de Grote Kerkstraat voorlopig alleen maar open te stellen voor bestemmingsverkeer.

De gemeente ziet er wel op toe dat de openstelling in tegenovergestelde richting niet tot ongewenste verkeerssituaties leidt en bij evenementen kan de straat worden afgesloten. Dat gebeurt voor het eerst komende dinsdag in verband met de Koninginnedagviering en dit zal ook zaterdag(avond) 4 mei het geval zijn vanwege Dodenherdenking.

Uit de Steenbergse Courant