maandag 24 maart 2014, 15:10

Grote verontwaardiging over vernieling in natuurspeelplaats

NIEUW-VOSSEMEER – Onbekende vandalen hebben afgelopen weekeinde met behulp van een koevoet het zogenoemde stappenelement in de Nieuw-Vossemeerse natuurspeelplaats vernield. Met het project ‘Spelen in de natuur’ heeft de Dorpsraad de eindstrijd bereikt van de Brabantse Dorpenderby, een wedstrijd van de provincie, en dat leverde inmiddels 10.000 euro op. Hier kan nog een prijs van 25.000 euro bij komen in de finale op 7 juni.

Het geld wordt besteed om de leefbaarheid van het dorp op peil te houden en liefst nog te verbeteren.

De verontwaardiging onder veel Nieuw-Vossemeerders over de vernieling van het stappenelement, dat als ‘hufterproof’ werd beschouwd, is dan ook groot. De reacties op Facebook, liegen er niet om. Een greep hieruit: ‘Schandalig, niet te geloven!’ ‘Stelletje lafbekken’. ‘Waar anderen zich uit de naad werken voor een leefbaar dorp, vernielen schoften, want dat zijn ze, het werk waar de dorpsraad voor de hoofdprijs gaat in de wedstrijd van de dorpenderby’. En: ‘Kinderachtig, te triest voor woorden’.

Voorzitter Jan Bosters van de Dorpsraad Jan Bosters spreekt van een doelbewuste actie. ,,Niemand gaat immers uit met een breekijzer op zak. Dit is de trieste balans van al onze inspanningen om onze jeugd een dorp te geven dat bruist van activiteiten en speelgelegenheden. Het ergste van alles is dat dit met voorbedachte rade heeft plaatsgevonden.’’

Buurtpreventieteam

,,De Dorpsraad heeft al aangifte gedaan, maar zal doorgaan en niet toegeven aan dergelijk grof geweld. We stellen alles in het werk om het stappenelement vóór donderdag weer compleet te hebben.’’ Dan komt Omroep Brabant op bezoek om de laatste opnames te maken voor een promotiefilm over het project.

,,Deze negatieve daad brengt ook iets positief voort,’’ vervolgt Bosters. ,,We zijn al enige tijd bezig met een buurtpreventieteam, maar kwamen hier nog mensen voor te kort. Na deze lafhartige daad zijn de mensen wakker geschut en melden zich spontaan aan. Daar zijn we geweldig blij mee,.

Uit de Steenbergse Courant