woensdag 19 maart 2014, 23:15

Burgemeesterskwestie mist uitwerking op verkiezingen allerminst

STEENBERGEN – Sneller dan bij voorgaande edities het geval was is de volledige uitslag van de Steenbergse gemeenteraadsverkiezingen bekend. De exacte zetelverdeling is echter nog niet duidelijk. De Volkspartij is in ieder geval de grote winnaar en mag rekenen op ruim drie zetels. Ook de PvdA scoort met bijna 3 zetels goed en tegen de landelijke tendens in. Gewoon Lokaal! staat op 3,75, VVD op ruim 3, CDA op 2,5. D66 op iets meer dan twee en Steenbergen Anders op 1 plus.

Uitgezonderd D66 lijken alle andere fracties die eind december de motie van wantrouwen aannamen tegen burgemeester Saskia Bolten hiervoor de rekening te hebben gekregen van de kiezers in de gemeente Steenbergen, waar een opkomst van 45 procent viel te noteren. Volkspartij en PvdA posteerden zich overduidelijk achter Saskia Bolten, zoals ook veel inwoners dat de afgelopen maanden deden, en plukken daar de vruchten van.

Waarnemend burgemeester Joseph Vos zei bij de presentatie van de uitslagen dat morgenochtend omstreeks 10.00 uur de definitieve resultaten en de daarbij horende zetelverdeling bekend kan worden gemaakt. Morgenavond is er in het gemeentehuis een openbare vergadering die als eerste aanzet richting de vorming van een nieuwe coalitie wordt beschouwd. Zo het zich nu laat aanzien zijn er minimaal drie, maar waarschijnlijker vier partijen nodig om tot zaken te komen.

Uit de Steenbergse Courant