maandag 23 juni 2014, 10:46

Formido verhuist tijdelijk naar Koperslagerij

STEENBERGEN – Formido heeft tijdelijk onderdak gevonden aan de Koperslagerij op bedrijventerrein Reinierpolder II, waar de bouwmarkt vanaf 9 juli haar klanten weer kan ontvangen. De winkel is sinds Tweede Pinksterdag gesloten, nadat het dak van de zaak aan de Zeelandweg-Oost op twee plaatsen instortte en dragende balken ontzet raakten als gevolg van het nachtelijke noodweer.

De schade en de ravage die zodoende ontstonden, maakten het voor Formido onmogelijk om de vestiging open te stellen. Op last van de gemeente mocht er na enkele dagen ook niemand meer in, teineinde geen veiligheidsrisico’s te nemen.

Een deel van de voorraad en de inventaris kan als verloren worden beschouwd. Deskundigen hebben inmiddels wel bepaald welke noodvoorzieningen getroffen moeten worden, om de bouwmarkt weer toegankeijk te maken, zodat nog bruikbare spullen veilig kunnen worden gesteld. Vervolgens beginnen de herstelwerkzaamheden, die naar verwachting enkele maanden in beslag zullen nemen.

Alle medewerking

Bedoeling is dus dat Formido hierna weer terug verhuist naar de Zeelandweg-Oost. In de tussentijd treft de onderneming een tijdelijke voorziening aan de Koperslagerij. ,,We zijn opgelucht dat we het voor elkaar hebben gekregen om een tijdelijke winkel te gaan realiseren, die wordt ingericht als een complete Formido. We hebben een geschikt pand gevonden en alle medewerking gekregen van Formido en de verzekeraar,’’ stelt manager Eric Davies.

Hij noemt het hartverwarmend om te merken hoe de Steenbergse bevolking meeleeft met het gedupeerde bedrijf en zijn medewerkers. ,,We hebben de afgelopen week alle klanten die bestellingen hadden gedaan zo goed mogelijk geprobeerd te voorzien van de spullen waar ze op zaten te wachten. Gelukkig had iedereen alle begrip voor de moeilijke situatie waar we nu in zitten. Het was echt improviseren, maar we zijn blij dat dit goed is gelukt.’’ 

Uit de Steenbergse Courant