donderdag 7 november 2013, 09:47

Herman Buijs wil met Volkspartij best terug in de raad

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Nieuw-Vossemeerder Herman Buijs is bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart kandidaat voor de Volkspartij. ,,Ik ben de politiek altijd stringent blijven volgen en het begon weer te kriebelen,’’ stelt de nu 67-jarige caféhouder, die van 1978 tot 2004 onafgebroken in het gemeentebestuur zat van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Hij hoopt op een terugkeer in de raad.

,,Ja, als je toch weer politiek actief wilt worden, is het voor mij logisch om ook voor het raadslidmaatschap te gaan. In het belang van de toekomst hebben jongere kandidaten in principe wel de voorkeur, maar niet iedereen wil op de voorgrond staan. Ik kan het politieke werk bovendien zo weer oppakken, dankzij mijn jarenlange ervaring. Er ontgaat mij nog steeds niks en de manier waarop het er momenteel in de Steenbergse politiek aan toe gaat, zint me niet.’’

Herindeling

Herman Buijs was in de toen nog zelfstandige gemeente Nieuw-Vossemeer een kleine twintig jaar het boegbeeld van de partij Algemeen Belang. Rond de gemeentelijke herindeling in 1997 kwam het tot een samensmelting van Algemeen Belang met de Steenbergse partij Gemeentebelangen en De Lokale Partij uit Dinteloord. Buijs was tot aan de herindeling vier jaar wethouder in Nieuw-Vossemeer en is al heel zijn leven actief voor de dorpsgemeenschap.

’Een man die staat voor zijn dorp en de gemeenschap’

Lijsttrekker Ger de Neve van de Volkspartij is dan ook erg blij met de komst van de bekende Nieuw-Vossemeerder. ,,Een man die staat voor zijn dorp en de mensen daar, zo iemand past uitstekend bij de Volkspartij. Een goede versterking ten bate van onze spreiding over de verschillende kernen. Ik zie de verkiezingen met steeds meer vertrouwen tegemoet. Zoals eerder gezegd: drie zetels moet zeker mogelijk zijn en vier vinden we niet erg.’’

Kandidatenlijst

Michel Lambers en Willy Knop zijn de nummers twee en drie van de kandidatenlijst, die op 21 november tijdens de eerste ledenvergadering van de Volkspartij verder wordt ingevuld en vastgesteld. Op welke positie Herman Buijs komt te staan, is nu dus nog niet bekend.

Uit de Steenbergse Courant