dinsdag 29 oktober 2013, 19:19

Inhaken en meedeinen bij het vervolg op dweilband Wa dun Errie

STEENBERGEN – In stijl met het motto van de afgelopen carnaval in Strienestad – ‘Daor gaon we meej in zeej!’ – heeft Wa d’un Errie laten weten dat deze dweilband na 22 jaar is gestrand. De zes overgebleven leden hebben echter alweer een nieuw initiatief ontplooid: leutgroep ’Aok ’s aon.

Onder deze noemer zetten zij, in het weekeinde na het Snorrebal, sowieso het carnavalsbal en het kinderbal voort dat Wa d’un Errie altijd organiseerde.

Muzikaal gezien zegt de naam van de leutgroep eigenlijk alles. De bedoeling van ’Aok ’s aon is namelijk dat iedereen die een instrument kan bespelen naar bevielen aanhaakt bij het gezelschap.

,,We blijven elke vrijdagavond vanaf half negen repeteren in café D’n Overkant. Wie zin en tijd heeft is welkom en dat geld dus ook bij optredens. Wij zorgen in ieder geval voor bladmuziek en iedereen die mee wil spelen, dat mogen voor alle duidelijkheid ook leden van andere bandjes zijn, haakt gewoon lekker  aan.’’

,,Vooralsnog staan alleen 11/11, de feestavond van bouwclub De Vlaojestààmpers en het Snorrebal vast op ons programma. Verder kijken we wel hoe de animo is,’’ licht Patries van Etten het idee achter de leutgroep uit. ,,Weinig verplichtingen, dat werkt voor ons gevoel het beste, maar wie weet wat hier weer uit ontstaat.’’

Ter afsluiting van het Wa d’un Errie-tijdperk en om ’Aok ’s aon officieel te lanceren, nodigt de leutgroep alle belangstellenden uit om zaterdag 9 november naar café D’n Overkant te komen. ‘Inhaken en meedeinen op het foute feest’, zo luidt dan het thema.

Dj Peer van Show Time Drive In Show verzorgt de muziek, maar ook dweilbandjes die willen inblazen voor 11/11 mogen zich laten horen. En wie zijn of haar instrument meebrengt, kan dus sowieso aansluiten bij ’Aok ’s aon.

Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.

Uit de Steenbergse Courant