maandag 11 maart 2013, 11:50

Ravelijn gaat weer een stap verder met digitaal onderwijs

STEENBERGEN – In de overtuiging dat digitaal onderwijs de toekomst is, biedt ’t R@velijn alle brugklassers in het nieuwe schooljaar een iPad aan.

Aan de ouders wordt hiervoor weliswaar een eigen bijdrage van 220 euro gevraagd, maar die investering verdienen zij nagenoeg helemaal terug. ,,Vanaf 2015 moeten ouders de leermiddelen van hun kinderen weer gaan betalen. Als zij nu via onze school een iPad aanschaffen, besparen zij zich later tweehonderd euro,’’ legt directeur Huibert de Jonge uit.

Bij aanvang van het lopende schooljaar, werden aan alle brugklassers tablets verstrekt en sindsdien zijn voor vier vakken digitale methodes uitgeprobeerd. Hoewel deze tablets vernieuwd moeten worden, en dat gaat ook gebeuren, is De Jonge over de kwaliteit van de methodes uiterst tevreden.

,,We gaan het digitaal onderwijs dan ook verder uitbreiden. Het gebruik van tablets en iPad’s biedt bovendien uitgebreide mogelijkheden, bijvoorbeeld als het gaat om het bekijken van instructiefilmpjes en dergelijke op internet. Ook vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen leren omgaan met de communicatiemiddelen van deze tijd.’’

Informatiedag zaterdag 16 maart

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, en hun ouders, die meer willen weten over het digitaal onderwijs op ’t R@velijn kunnen zaterdag 16 maart terecht op de grote Informatiedag van de vmbo-school op de hoek van de Molenweg en de Ravelijnstraat. Van 10.00 tot 14.00 uur geven leerlingen en docenten tekst en uitleg over alle leerwegen (kader, basis, Mavo en TechMavo) en de verschillende afdelingen (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie).

Ook de vele culturele en sportieve (buitenschoolse) activiteiten van ’t R@velijn staan tijdens de Informatiedag in de schijnwerpers. ,,Een ideale gelegenheid om sfeer te komen proeven en in de praktijk te kijken hoe het hier op school allemaal in z’n werk gaat,’’ stelt De Jonge. ,,We zijn een groeischool, maar houden het voor onze leerlingen wel kleinschalig. We willen dat elke leerlingen zijn talenten optimaal kan benutten en zijn kansen pakt.’’

Uit de Steenbergse Courant