vrijdag 29 maart 2013, 11:32

Eerst een boom opzetten over plaats Koningslinde

STEENBERGEN – Over de beste plek voor het planten van een Koningslinde in de gemeente Steenbergen, ter ere van de inhuldiging van Willem-Alexander, wordt volgende maand eerst een spreekwoordelijke boom opgezet in de vergadering van de commissie Mens & Maatschappij.

Op vragen van het CDA en GB/Dé Lokale Partij in de gemeenteraadsvergadering van gisteravond, bleek dat het college negatief heeft besloten over het verzoek van cultuurhistorische vereniging ‘Nyen aenwas van Nassau’ voor het plaatsen van een Koningslinde op 30 april in Dinteloord, waar ook al een Wilhelmina- en een Beatrixboom staan. Die traditie willen ze in het dorp graag voortzetten.

,,We hebben meerdere van zulke aanvragen gekregen en ook die zijn afgewezen. Want het college vindt dat de Koningslinde bij het gemeentehuis moet komen te staan. Dat past naar onze mening het best bij zo’n bijzondere gebeurtenis als deze troonswisseling. Maar het staat iedereen vrij om op eigen grond ook een boom te planten,’’ reageerde wethouder Leo Heijmans.

Zijn antwoord stelde niet iedereen tevreden, waarop besloten werd om het onderwerp te agenderen voor de commissie Mens & Maatschappij van 8 april.

Uit de Steenbergse Courant