zondag 25 mei 2014, 12:10

Markt vol met glimmende bolides bij toertocht BMW Z3 en Z4 club

STEENBERGEN – Het bezitten van en rijden met een BMW Z3 of 4 Roadster is ‘puur genieten’, weet Peter Jongenelen uit eigen ervaring. Hij is vandaag helemaal in zijn element, als mede-organisator van een toertocht voor deze bolides, die vanmorgen vanaf de Steenbergse Markt vertrok. De ‘sportwagens’, op eentje na allemaal cabrio’s, keren daar halverwege de middag terug en zijn ook dan nog te bewonderen.

Zo’n 75 Z3’s en Z4’s stonden vanmorgen in slagorde opgesteld én te glimmen op het marktplein, dat normaal gesproken verboden terrein is voor ‘blik’, maar juist wel bedoeld is voor dergelijke activiteiten. Autoliefhebbers kwamen ogen tekort om al dat moois te bekijken.

Rond de klok van half elf werd het startsein gegeven voor de toertocht van de landelijke Z3 en Z4-club, die gemiddeld acht keer per jaar zo’n rit maakt. Het inparkeren was keurig gegaan, zo bleek, want de complete karavaan zette zich binnen amper tien minuten in beweging.

Uitsluitend over B-wegen, om zoveel mogelijk mee te krijgen van de prachtige omgeving, wordt een rondje door de regio gemaakt, met verschillende (horeca)gelegenheden om even te stoppen voor een lunch of een drankje.

Als mede-organisator deed Jongenelen, eigenaar van café Buddha’s op de Markt annex garagehouder, zelf niet mee deze keer. ,,Maar ik ga uiteraard wel kijken onderweg. Het moet bijvoorbeeld prachtig zijn om deze stoet door Willemstad te zien trekken,’’ sprak hij glunderend, zijn liefde voor de BMW’s niet onder stoelen of banken stekend.

,,Ik heb zelf eerst drie Z3’s gehad en nu een Z4. Al deze mensen zijn echte liefhebbers, die doordeweeks meestal niet in hun Roadster rijden, maar hun auto koesteren om er in het weekend lekker van te genieten.’’

Wie de heilige koeien met eigen ogen wil zien, kan ervan uitgaan dat de deelnemers – afkomstig uit heel Nederland en zelfs enkelen uit België en Luxemburg – vanmiddag vanaf drie uur, half vier terugkeren op de Markt in Steenbergen, waar zij onder het genot van een hapje en een drankje nog wel even zullen nakaarten.

Als het aan Jongenelen ligt, krijgt de toertocht – met start en finish in hartje Steenbergen – een jaarlijks vervolg. ,,Misschien dat we er de volgende keer een puzzelrit van maken.’’ 

Uit de Steenbergse Courant