zaterdag 30 augustus 2014, 19:01

Festival Vospop begint vandaag aan tweede leven

NIEUW-VOSSEMEER – Op het evenemententerrein aan de Veerweg in Nieuw-Vossemeer - een beetje drassig van de regen, maar fraai en gezellig ingericht – is de ‘revival’ van Vospop in volle gang. Het gratis toegankelijke muziekfestival begon regenachtig, maar naarmate het vanmiddag opklaarde kwam de publieke belangstelling lekker op gang en vanavond zal het waarschijnlijk alleen maar drukker worden.

Skinny Paul & the Fat Men beten rond de klok van één uur het spits af, ook de bands Code-5 en Be Ruder hebben al op het podium gestaan van Vospop, dat vanavond rond middernacht wordt afgesloten door Rattle Snake Shake.

Het festival beleefde z’n eerste editie in 1979, met o.a. optredens van Teaser – de eerste band van de wereldberoemde Nederlandse gitarist Ad(je) Vandenberg en Herman Brood’s band Cuby and the blizzards.

Mede door de slechte weersomstandigheden van toen, bleef het bij die ene keer. Maar de huidige organisatie is vast van plan om van Vospop nu een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Dankzij de financiële steun van (horeca)bedrijven in Nieuw-Vossemeer en omgeving én de medewerking van buurtvereniging Boerengors, slaagden zij er in ieder geval in om het muziekfestijn goed neer te zetten en de bezoekers gratis toegang te bieden. Vospop richt zich bovendien op publiek van alle leeftijden, met onder meer een opblaasbare attractie voor de jeugd. 

Uit de Steenbergse Courant