zaterdag 30 augustus 2014, 09:43

Extra veiligheidsmaatregelen getroffen bij fietsbrug over A4

STEENBERGEN - Nog net voordat komende week honderden middelbare scholieren weer gebruik gaan maken van de fietsverbinding tussen Steenbergen en Halsteren/Bergen op Zoom, zijn de toegezegde hekken langs het fietspad van de fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp aangebracht. Dat vond burgerraadslid Jan Veraart deze week in de oordeelsvormende vergadering wel een compliment waard.

Veraart (Gewoon Lokaal!) was één van de pleitbezorgers voor meer veiligheid op en rond de fietsbrug. Mede op zijn aandringen gingen de gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom opnieuw de discussie aan met Rijkswaterstaat. Uiteindelijk werd toegestemd in een aantal extra veiligheidsmaatregelen.

Veraart mist alleen nog de beloofde geleiderail tussen het fietspad en de daaraan parallel gelegen N259 en vroeg wethouder Cors Zijlmans of deze voorziening alsnog op zo kort mogelijke termijn kan worden getroffen. Volgens de wethouder gaat dit ook gebeuren, maar hij zal er voor alle zekerheid nogmaals op aandringen bij Rijkswaterstaat.

Uit de Steenbergse Courant