donderdag 22 mei 2014, 07:56

Jongens Maria Regina winnen regiofinale schoolvoetbaltoernooi

STEENBERGEN – Het jongensteam van basisschool Maria Regina is gisteren in Roosendaal kampioen geworden bij het schoolvoetbaltoernooi voor de regio West-Brabant/Tholen.

Op 9 april wonnen de jongens het schoolvoetbaltoernooi voor de basisscholen uit de gemeente Steenbergen. Met die prestatie op zak, togen zij gisteren vol vertrouwen naar het Roosendaalsse sportpark Hulsdonk.

In de poulefase dwong Maria Regina, met spectaculair en aanvallend spel, alle vier de tegenstanders op de knieën. Achtereenvolgens werden De Rieburch (Sint Maartensdijk) met 6-1, Maria Goretti (Sint Willebrord) met 2-0, Vondel (Roosendaal) met 4-1 en De Neerhof (Zevenbergen) met 4-0 verslagen.

In de finale moesten de jongens het opnemen tegen basisschool Lavoor uit Roosendaal. Na één minuut al stond het 0-1, maar de Steenbergse voetballers lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de stand dan ook 4-1 in het voordeel van Maria Regina. Het team kan zich na deze knappe prestatie gaan opmaken voor het kampioenschap van district Zuid I (Noord-Brabant en Zeeland) op 4 juni in Gilze.

Uit de Steenbergse Courant