zaterdag 11 januari 2014, 17:30

Schietincident met gewonde in Dahliastraat

STEENBERGEN - In de Dahliastraat in Steenbergen-Zuid heeft rond de klok van vijf uur vanmiddag een schietincident plaatsgehad waarbij volgens de politie één persoon gewond is geraakt, maar niet ernstig.

Over de toedracht van de schietpartij en de betrokkenen kan de politie op dit moment verder nog geen mededelingen doen. De zogeheten plaats delict is afgezet en daar wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan.

Een ambulance kwam ter plaatse om hulp te verlenen aan het slachtoffer, dat in zijn been is geraakt. Volgens de politie is de dader een negroïde man, gekleed in een lange jas die er vermoedelijk met de auto vandoor is gegaan en dus nog voortvluchtig is. 

POLITIEBERICHT
Steenbergen - Bij een schietincident aan de Dahliastraat is zaterdagmiddag een 68-jarige inwoner van Steenbergen gewond geraakt aan zijn been. De politie is gestart met een onderzoek.
Rond 17:00 uur werd de Steenbergenaar door een nog onbekende dader op straat beschoten. Hij raakte daardoor gewond aan zijn been, maar kon zelfstandig naar een woning lopen om alarm te slaan. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwonding zal worden behandeld. De dader is weggelopen in de richting van de Seringenlaan en vermoedelijk daar in een auto gestapt en in onbekende richting weggereden.
Plaats Delict
De politie heeft de Plaats Delict afgezet en is begonnen met een onderzoek naar de toedracht. Rechercheurs van Forensisch Onderzoek gaan een sporenonderzoek instellen. Een speurhondengeleider heeft opdracht gekregen een onderzoek in te stellen met zijn speurhond.
Signalement
Op basis van het eerste gesprek met het slachtoffer is het volgende signalement van de dader opgemaakt: een negroïde man, donkerkleurige 3/4 lange jas, lengte 1,75 à 1,80 meter, fors postuur, bol gezicht, leeftijd 30 à 35 jaar oud.
Heeft u info?
Bent u getuige geweest van of weet u meer over dit incident? Bel dan met ons via 0900 8844. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.

Uit de Steenbergse Courant