vrijdag 5 december 2014, 09:48

Burgemeester houdt opening dance café voorlopig tegen

STEENBERGEN – Het feestje dat dance café Corona vanavond, ter gelegenheid van de opening aan de Pompstraat in Steenbergen had bedacht , gaat voorlopig niet door. Burgemeester Joseph Vos heeft de uitbater laten weten dat de deuren nog niet open mogen. In ieder geval niet totdat het akoestisch onderzoek, nodig voor het al dan niet verlenen van de vergunning, is afgerond. Voor de omwonenden van het etablissement, voelt het als uitstel van executie. De hoop dat van uitstel, afstel komt, doet leven.

Nadat de dansschool verhuisde die sinds jaar en dag probleemloos aan de Pompstraat gevestigd was, kwam er in de zomer van dit jaar een nieuwe uitbater. Het echtpaar Dogge exploiteerde de horecagelegenheid en maakten er een dance café van. Aan de huurovereenkomst kwam plotseling een einde. Bekend was dat Cor Materman, exploitant van café Corona aan de Kleine Kerkstraat, interesse had in overname. Een mogelijkheid die aanstaande vrijdag werkelijkheid zou worden, tot grote schrik van een grote groep omwonenden met Rien en Miek Brouwers voorop.

Daar verandert de tussenkomst van de burgemeester op het laatste nippertje niet veel aan. De kans dat het dance café na het doorlopen van de procedure de nachtvergunning alsnog krijgt, is groot. Volgens Jan Veraart, die als burgerraadslid voor Gewoon Lokaal! de omwonenden terzijde staat, moet de burgemeester echt luisteren naar de mensen. “Hij heeft dat wel gedaan toen de eigenaar van de Corona aan de Kleine Kerkstraat een nachtvergunning aanvroeg voor het café. Op basis van geluiden die hij toen uit de buurt kreeg heeft hij besloten deze niet te verlenen. Een dergelijke proactieve houding hadden de omwonenden hier ook mogen verwachten.” 

 

Alarmbellen

Ook in de procedure naar het verlenen van de nachtvergunning aan het echtpaar Dogge is er volgens Veraart veel fout gegaan . “De beperkte publicatie van die vergunning is gedurende zes weken middenin de zomervakantie geweest. De kans dat iemand dat las, was klein. Dan nog hoefden er geen alarmbellen af te gaan want de vergunning is verleend voor een café/dansschool. En van een dansschool verwacht je een ander karakter dan van het dance café dat er kwam. Mensen lijden daar onder. Het is letterlijk ziekmakend. De overlast dreef de omwonenden tot wanhoop. Daar is toen door de gemeente niks mee gedaan en dat had wel gekund. Als burgemeester heb je het recht om een vergunning in te trekken wanneer het karakter van een zaak aantoonbaar verandert.”

Uit de Steenbergse Courant