maandag 12 mei 2014, 13:48

Sloop schuur Vermeulenhuis van start

STEENBERGEN – In opdracht van de eigenaar van het pand, Woningstichting Dinteloord (WSD) is vandaag een begin gemaakt met de sloop van de schuur bij het Vermeulenhuis op de hoek van het Doktersdreefje en de Oostdam.

Als eerste worden de asbestplaten van het dak verwijderd en dat gebeurt, zoals dat hoort, met de nodige omzichtigheid, voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen. ‘Mannen in witte pakken’ voeren de werkzaamheden uit.

WSD-directeur Noud Smulders verwacht dat de schuur in de loop van deze week helemaal afgebroken zal zijn. Binnen enkele weken hoopt hij dat aannemer Zwaluwe Bouw, die ook de renovatie van het monumentale Vermeulenhuis zelf heeft verzorgd, kan beginnen met de herbouw van de schuur. De nieuwbouw komt ruim anderhalve meter dichter naar de straatkant van de Oostdam toe te staan.  

Van de vier appartementen die er in onder worden gebracht, rust volgens Smulders momenteel op twee een optie. Tegelijkertijd verrijzen aan het Doktersdreefje vier nieuwe woningen, waarvan er inmiddels twee zijn verkocht. De oplevering van het geheel staat gepland aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Uit de Steenbergse Courant