vrijdag 13 september 2013, 22:52

Lintje voor twintig jaar trouwe dienst bij de brandweer

STEENBERGEN – Corné Luijks (47) is vanavond door burgemeester Saskia Bolten, uit naam van de koning, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Luijks kreeg het lintje uitgereikt tijdens de feestavond van de brandweergroep Steenbergen op landgoed Arcadia aan de Afgeslechtedijk.

De koninklijke onderscheiding viel hem ten deel voor twintig jaar vrijwillige dienst bij de brandweer, eerst in zijn toenmalige woonplaats Kruisland en vervolgens in Steenbergen.

Inmiddels woont Luijks sinds een jaar in Halsteren. Vorig jaar moest hij - wegens veranderingen op zijn werk als maintenance manager bij Air Liquide in Eindhoven – een punt zetten achter zijn activiteiten voor de brandweer, waar hij op het laatst bevelvoerder met de rang brandmeester was.

Burgemeester Bolten typeerde de decorandus als een perfectionist. Binnen het korps was hij een graag geziene en gewaardeerde collega, kritisch maar oprecht en ook trouw lid van de wedstrijdploegen.

Op het brandweerfeestje van vanavond werd ook Ad Meeus nog in het zonnetje gezet, hij ontving een oorkonde ter ere van zijn zilveren jubileum

Uit de Steenbergse Courant