zondag 30 november 2014, 15:00

Bietboeren doen hun naam eer aan

LEPELSTRAAT – De 60 leden van de Steenbergse vereniging ‘Het zal me een biet wezen’ zaten al sinds het voorjaar in spanning. Zou het hen lukken om dit jaar de hoofdprijs in de wacht te slepen? In maart ontvingen alle deelnemers een zakje zaad, waarna zij ieder voor zich aan de slag gingen om de grootste voederbiet te telen. Bij zorgboerderij ‘De Ruige Velden’ in Lepelstraat was vorige week vrijdagavond de ontknoping van de jaarlijkse wedstrijd voor de ware bietboeren uit Steenbergen en de regio. Van de zestien jeugdleden (t/m 12 jaar) ging Kevin Augustijn (Steenbergen) met de hoogste eer strijken, zijn winnende biet woog niet minder dan 12,74 kilo. Tim Augustijn (Steenbergen) kwam vier ons tekort en eindigde als tweede, Cas Clavaux (Moerstraten) behaalde de derde prijs met een exemplaar van 11,5 kilo.

Jack van der Bol (Moerstraten) was onmiskenbaar de winnaar bij de volwassenen, met een biet van maar liefst 23,44 kilo. Joost van der Bol (Moerstraten) reikte met een joekel van 21,34 kilo naar de tweede plaats en René van Overveld (Steenbergen) werd derde met een ‘suukerpee’ van 17,58 kilo.

,,‘Het zal me een biet wezen’ houdt al ruim twintig jaar deze wedstrijd,” vertelde Marc van der Bol, één van de organisatoren . ,,Wat ooit begon als onderlinge competitie binnen de KPJ Is nu uitgegroeid tot een serieuze wedstrijd voor jong en oud.”

Iedereen, die een stukje grond heeft om één of meerdere bieten te laten groeien, kan lid worden en aan de wedstrijd deelnemen. Voor nadere informatie: hzmebw@kpnmail.nl


Foto’s: De top 3 bij de jeugd en de volwassen deelnemers van ‘Het zal me een biet wezen’. Foto Judith Ernest©Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant