maandag 5 mei 2014, 20:43

Met een bocht en een boog over de A4 op de Dinteloordseweg

STEENBERGEN – Het verkeer tussen Steenbergen en Dinteloord wordt sinds vandaag met een viaduct over de toekomstige A4 geleid. De nieuwe, glooiende verbinding kwam afgelopen week totstand en is een opvallende verandering in het polderlandschap, al lijken de weggebruikers zich daar weinig van aan te trekken.

Alsof het nooit anders is geweest, rijden de weggebruikers met een bocht en een boog over de ‘kruising’ met de snelweg in wording.

Vanaf het viaduct is goed te zien hoe de A4 zich enerzijds verder plooit naar het aquaduct bij Steenbergen en anderzijds in de richting van Dinteloord. Vanaf maart volgend jaar zal het op de snelweg normaal gesproken aanmerkelijk drukker zijn dan op de Dinteloordseweg, waar het verkeer nu in de ochtend- en avondspits vrijwel dagelijks opstroopt.

Na de aansluiting van het viaduct op de N259, volgt vanaf komende donderdag de voltooiing van de nieuwe situatie op de Zeelandweg Oost, die eveneens middels een viaduct gaat kruisen met de A4, maar waar ook twee grote rotondes zijn aangelegd om het verkeer – dat hier de snelweg straks op en af kan – in goede banen te leiden. 

Uit de Steenbergse Courant