zaterdag 1 juni 2013, 18:03

Open dag A4 trekt ruim 1200 belangstellenden

STEENBERGEN - Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie A4 Steenbergen kijken met grote tevredenheid terug op de ‘Dag van de Bouw’ waaraan zij vandaag meededen. Ruim 1200 belangstellenden kwamen namelijk een kijkje nemen bij de werkzaamheden aan de nieuwe snelweg.

,,Dat zijn er zo’n vijfhonderd meer dan vorig jaar, dus wij zijn inderdaad uiterst tevreden, vooral ook door de vele enthousiaste reacties van het publiek,’’ zegt omgevingsmanager Onno Smeets van Rijkswaterstaat.

Op het zogenoemde ketenterrein aan de Zeelandweg Oost konden de bezoekers in het informatiecentrum hun licht opsteken over de aanleg van de A4. Buiten had de aannemerscombinatie een aantal machines uitgestald die hierbij worden gebruikt en konden kinderen zich vermaken in een grote zandbank. Ook mochten zij zich laten vereeuwigen als bouwvakker.

Met busjes werden vanaf deze locatie excursies ondernomen naar de bouw van het viaduct aan de Zeelandweg Oost, bij de toekomstige op- en afritten van de A4, en naar de realisatie van het aquaduct onder het havenkanaal. ,,Daarvoor was de animo duidelijk het grootst,’’ aldus Smeets. ,,Er reden non stop vier busjes op en neer van het ketenterrein naar het aquaduct.’’

Uit de Steenbergse Courant