dinsdag 12 augustus 2014, 20:43

Strijd om het geel is weer losgebarsten

STEENBERGEN – De bekende en gekende ‘kanonnen’ hebben zich vandaag bij de sprint, het eerste individuele wedstrijdelement, weer meteen in de top van het klassement van de Kleine Tour genesteld. Evi Jongenelen won bij de meisjes, vóór zus Sanne, de winnares van de twee voorgaande edities. Evi eindigde vorig jaar als tweede in de eindrangschikking. Ryco Krebbekx – winnaar in 2010 en 2012 en de nummer twee van 2013 – zegevierde bij de jongens. De Tour-winnaar van vorig jaar, Wessel Testers, behaalde bij de sprint de vierde plaats.

Morgenochtend bestrijden de rennertjes elkaar op het parcours van de behendigheidsrit in de Oudlandsestraat, dat er volgens juryvoorzitter René Baarendse spannend en verrassend uit zal zien. Ook beloofde hij spektakel, morgenmiddag op de ‘rustplaats’ in Stampersgaat, waar dan één van de grootste opblaasattracties van Nederland voor het jubileumspel van de 45ste Kleine Tour.

Plensbui kan pret niet drukken

De karavaan kreeg vanmiddag net na het vertrek vanaf de tussenstop in Essen een enorme plensbui te verduren, maar dat mocht de pret van de deelnemertjes niet drukken. Bij de pauze in Roosendaal liep iedereen alweer vrolijk fluitend rond, zo had Baarendse tot zijn genoeg geconstateerd. Blij was hij ook dat zich, ondanks wat spetters, geen ongelukken hadden voorgedaan tijdens de sprintwedstrijd. De zwarte trui kon zodoende in de kast blijven liggen. ,,En ik hoop dat dat heel de week zo blijft,’’ sprak de vice-voorzitter, vanavond bij de prijsuitreiking op de Markt.

Uitslagen

Sprint en algemeen klassement meisjes: 1. Evi Jongenelen (gele trui), 2. Sanne Jongenelen (witte trui), 3. Floor Heshof, 4. Annika Spijker, 5. Emmelie de Kok.

Sprint en algemeen klassement jongens: 1. Ryco Krebbekx (gele trui), 2. Mathijs de Kok (witte trui), 3. Willem van Oers, 4. Wessel Testers, 5. Sem van Meer.

Blauwe truien: Tijmen Iriks en Merel Keller.

Dagklassement etapperijden meisjes: 1. Jumbo Supermarkt Steenbergen

Dagklassement etapperijden jongens: 1. Heijmans Uitzendorganisatie

Algemeen ploegenklassement meisjes: 1. Sportshop Heshof, 2. Auto Kar, 3. Jumbo

Algemeen ploegenklassement jongens: 1. Fujicolor, 2. Van Gils Autoschade, 3. Heijmans

Bekijk het volledige fotoalbum van de Kleine Tour 2014 via:

http://www.kijkopsteenbergen.nl/fotoalbums/kleine-tour-2014

Voor meer informatie:

http://www.kleinetour.nl/

Uit de Steenbergse Courant