zondag 11 augustus 2013, 18:08

Strijd om Groot Steenbergen Cup barst dinsdagavond los

STEENBERGEN/DINTELOORD – Op het Dinteloordse sportpark Molenkreek barst dinsdagavond 13 augustus de strijd om de Groot Steenbergen Cup los. De eerste elftallen van de zeven voetbalverenigingen uit de gemeente gaan deze competitie voor het eerst in de geschiedenis met elkaar aan.

Het initiatief hiertoe werd genomen door sportcoach Ivo Boluyt van de gemeente Steenbergen. Hij coördineert het toernooi en is aanspreekpunt voor de deelnemers. De organisatie berust verder echter bij de clubs zelf en dit jaar in het bijzonder bij gastheer Divo.

Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, geldt voor Boluyt dat hij boven alles doelman is van vv Dinteloord. Acht jaar lang al staat hij te boek als eerste keus onder de lat, maar de keeper zal naar eigen zeggen flink aan de bak moeten om zijn positie te handhaven.

Concurrentie onder de lat

Dinteloorder Arjen Pietersma, een goalie met ervaring in het profvoetbal, en Tom de Jong zijn namelijk aangetrokken als ‘concurrenten’. Onder leiding van de nieuwe trainer Jurriaan van Poelje telt voor Dinteloord dit seizoen bovendien niets minder dan de titel in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal.

Boluyt kijkt uit naar het toernooi om de Groot Steenbergen Cup, dat dinsdagavond om 19.00  begint met de duels vv Steenbergen-vv Dinteloord en Val Aan-SC Welberg. Om 20.30 uur speelt Divo tegen Kruisland en neemt NVS het op tegen een gecombineerd (reserve)elftal van Divo en vv Dinteloord.

Gratis toegang bij keur aan derby’s

De tweede speelronde is donderdag 15 augustus, ook dan komen de teams om 19.00 en 20.30 uur in actie. Zaterdag 17 augustus beginnen de laatste duels om 17.00 en 19.00 uur. ,,Het zijn allemaal derby’s, dat maakt het ook voor de toeschouwers erg aantrekkelijk,’’ stelt Boluyt, die mede namens alle verenigingen op veel publieke belangstelling hoopt.

,,Voor de clubs ook een ideale gelegenheid om hun jeugdleden mee te brengen. Wie weet is het in de toekomst zelfs wel mogelijk om voor jeugd- en damesteams eveneens een zo’n gemeentelijk toernooi op poten te zetten.’’

De toegang tot alle wedstrijden, die telkens 2x35 minuten duren, is gratis.

Poules

Er wordt overigens gespeeld in twee poules. SC Kruisland, Divo, vv Steenbergen en vv Dinteloord zitten in poule A, aan de winnaar daarvan krijgt zaterdagavond de wisselbeker uitgereikt. De nummer vier van poule A moet volgend jaar zijn plek afstaan aan de winnaar van poule B.

Bedoeling is dat het toernooi jaarlijks gaat plaatsvinden in de week voorafgaand aan de eerste ronde van de KNVB-beker en telkens bij toerbeurt door de zeven clubs wordt georganiseerd. Zaterdagavond, tijdens de afsluitende feestavond, wordt geloot welke vereniging volgend jaar de kar mag trekken.

Uit de Steenbergse Courant