zaterdag 10 augustus 2013, 16:24

Eerste Open Haven Festijn in Dinteloord slaat goed aan

DINTELOORD – Het eerste Open Haven Festijn is – met de slotavond nog voor de boeg – nu al voor herhaling vatbaar. ,,Het is een dorpsfeest zoals een dorpsfeest hoort te zijn, voor jong en oud,’’ zo stellen de initiatiefnemers.

,,Vrijwel iedereen is terug van vakantie en vindt het leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Ook het laagdrempelige wordt erg gewaardeerd. De entree tot alle activiteiten is gratis en dat vinden de mensen mooi meegenomen in deze voor velen, financieel gezien, toch wel zware tijd.’’

Donderdagavond trokken de kinderdisco en het Hollands Feest ruim driehonderd belangstellenden naar het plein bij de oude havenkom van het dorp, waar gisteravond een skippybalrace en Haven Pop goed waren voor zo’n vijfhonderd bezoekers.

Vandaag meldden zich tachtig liefhebbers voor de Mooi Prinsenland-fietstocht en vielen er op de kade historische tractoren te bezichtigen. Beauty Studio Mariëtte verzorgde er make up-sessies en eind van de middag zijn er een kindershow en een optreden van havenkoor Fortitudo uit Willemstad. Ook de dweilbands De Stadse Blaozers uit Willemstad en Toonladderzat uit Dinteloord zorgen voor een vrolijke noot.

Wie nog zin heeft in een feestje, kan vanavond bij het Open Haven Festijn genieten van ‘Saturday Night Live’, met optredens van de Steenbergse artiesten Chris Antonissen , Duo De Buren en Peter van Holland.

De initiatiefnemers hebben naar eigen zeggen al veel positieve reacties ontvangen vanuit het publiek, dat ook graag wil weten of het Open Haven Festijn een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

,,We zijn uiteraard blij met de steun en het enthousiasme van zowel de vele sponsors als de bezoekers en ook de medewerking van de gemeente is perfect.’’ De beslissing over het vervolg nemen de organisatoren echter pas na een evaluatie.

Uit de Steenbergse Courant