donderdag 30 oktober 2014, 19:08

Mes snijdt aan twee kanten bij tafeltennissen tijdens gymles

STEENBERGEN – Gymlessen voor de basisschooljeugd, verzorgd door ervaren leden en trainers van lokale sportvereniging: zo zien de sportcoaches van de gemeente Steenbergen het graag. Vandaag werden zij op hun wenken bediend, dankzij het voorstel van TCS-voorzitter Paul Kil, om de kinderen onder schooltijd kennis te laten maken met de tafeltennissport. Zo snijdt het mes aan twee kanten, want de club hoopt op deze manier nieuwe, jonge aanwas binnen te halen.

Als eersten waren de leerlingen van de Pius X (groep 7/8) en de Gummarusschool (groep 8)aan de beurt, ook volgende week zijn deze scholen nog een keer te gast in de TCS-zaal van ’t Cromwiel. Op de donderdagen 13 en 20 november volgen de achtste-groepers van de Maria Regina.

Aansluitend mogen de kinderen die dat willen twee gratis trainingen komen volgen bij de tafeltennisvereniging. Bedoeling is bovendien om ter afsluiting van deze pilot een scholentoernooi te houden, tussen de leerlingen die tijdens de gymlessen het sterkst voor de dag zijn gekomen. 

Uit de Steenbergse Courant