donderdag 18 december 2014, 18:38

Kerstmarkt Gummarusschool: 3400 euro voor lokale goede doelen

STEENBERGEN – Wie nog niet in kerststemming was, kwam dat gisteravond vanzelf tijdens de Kerstmarkt van de Gummarusschool, waarmee – geheel in de kerstgedachte – ook nog eens een prachtig bedrag van 3400 euro werd ingezameld voor meerdere goede doelen.

De basisschool in Steenbergen-Zuid was helemaal versierd en de kinderen hadden allerlei knutselwerkjes gemaakt, die te koop waren voor de ouders en overige bezoekers van de succesvolle Kerstmarkt. De leerlingen konden meedoen aan een kerstspellencircuit en als klap op de vuurpijl stond een loterij op het programma, met als hoofdprijs een heuse tablet.

Alle prijzen waren gesponsord door bedrijven uit de buurt. Ook werden er meer dan 500 oliebollen gebakken én verkocht en in de aanloop naar de Kerstmarkt brachten de kinderen maar liefst 700 banketstaven aan de man, die door het Bakhuys zijn geleverd.

De geweldige opbrengst van 3400 euro komt ten goede aan de stichting Tinkerbell, het schoolorkest, Stichting Ankie, Stichting ALS, de voedselbank, de bewoners van Onze Stede en De Lindenburgh, en voor de dolfijntherapie die het broertje van één van de leerlingen nodig heeft kwam ook nog eens een anonieme donatie van 500 euro binnen.

Eenzame mensen die in de omgeving van de Gummarusschool wonen, kunnen eerdaags bovendien een lekkere traktatie tegemoet zien. Redenen te over derhalve voor het oudercomité, personeel, leerlingen en ouders om met grote trots terug te kijken op de Kerstmarkt.

Foto’s Thomas Weezenbeek

Uit de Steenbergse Courant