vrijdag 19 december 2014, 08:35

A4Run ook voor goede doelen doorslaand succes

STEENBERGEN – De A4Run is niet alleen sportief en qua beleving voor de deelnemers en de toeschouwers een groot succes geworden; ook de drie goede doelen waarvoor de Stonemountain Runners zich inzetten spinnen ruimschoots garen bij het evenement. Aan het eind van de streep is er maar liefst 35.500 euro overgebleven voor de Roparun, Stichting Goed Ontmoet (voedselbanken in de regio) en tanteLouise-Vivensis.

,,Een fantastisch bedrag dat ons allemaal nog eens extra voldoening geeft,’’ stelt Marc van Herel van de Stonemountain Runners. Hij was het die zo’n twee jaar geleden het idee opperde om de nieuwe snelweg om Steenbergen ‘in te wijden’ met een wandel- en hardloopspektakel, dat zondag 9 november jongstleden werkelijkheid werd. Ruim vierduizend mensen deden mee en dat trok de belangstelling van zo’n 10.000 toeschouwers. De reacties van iedereen waren louter positief en Steenbergen kwam in één klap op de kaart te staan.

Nog nagenietend van de succesvolle dag, ontwikkelde zich de afgelopen weken opnieuw een euforisch gevoel bij de Stonemountain Runners, toen bleek hoeveel geld er dankzij alle deelnemers en sponsors was overgebleven voor de goede doelen die zij hadden gekozen.

Van het resultaat gaat 25.500 euro naar de Roparun, die zich inspant om het leven van (terminale) kankerpatiënten zover en zoveel mogelijk te veraangenamen. De voedselbank en tanteLouise-Vivensis ontvangen elk 5000 euro.

Uit de Steenbergse Courant