dinsdag 24 maart 2015, 08:13

Zilveren KBO-speld voor Janus Verbogt

STEENBERGEN – Tijdens de jaarvergadering van de KBO Steenbergen is gistermiddag Janus Verbogt, bij zijn officiële afscheid als bestuurslid van de ouderenbond, in het zonnetje gezet. Hij ontving een zilveren speld van de KBO Brabant, voor zijn vele vrijwilligerswerk in de afgelopen ruim vijftien jaar.

Verbogt (80) was vice-voorzitter en hoofd van de rayonmedewerkers, die hij aanstuurde en van alle noodzakelijke informatie voorzag. ,,Een tamelijke klus,’’ stelde voorzitter Paul Kil. Ook zorgde Verbogt o.a. voor de misintenties en bezorgde hij felicitatiekaarten bij jarige leden. Kil roemde bovendien zijn inbreng in het bestuur van de organisatie.

,,We verliezen in hem een goed en kundig bestuurslid.’’ Redenen te over om de zilveren speld met bijhorende oorkonde uitgereikt te krijgen, oordeelde de KBO Brabant, het overkoepelende orgaan van de afdeling Steenbergen, die komende zomer een eigen kring wordt. Dit heeft alles te maken met het feit dat de uitvoerende taken van de Wet maatschappelijke ondersteuning tegenwoordig bij de gemeente(n) berust. 

Uit de Steenbergse Courant